Norvēģijas valdība vēlas noteikt 15 gadu vecuma ierobežojumu sociālo mediju lietošanai
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 10:17
  • LSM
  • 3

Norvēģijas valdība vēlas noteikt 15 gadu vecuma ierobežojumu sociālo mediju lietošanai

Norvēģijas valdības ierosinājums

Norvēģijas valdība ir nākusi klajā ar jauniem priekšlikumiem, kuru mērķis ir noteikt 15 gadu vecuma ierobežojumu sociālo mediju lietošanai. Šo soli var uzskatīt par nozīmīgu iniciatīvu, lai aizsargātu bērnus un pusaudžus no kaitīga satura, kas bieži vien ir pieejams populārākajos sociālajos medijos.

Aizsardzība pret kaitīgu saturu

Valdība izsaka bažas par potenciāli bīstamo saturu, ar kuru jaunieši var saskarties, lietojot sociālos medijus. Tas ietver ne vien agresīvu un vardarbīgu saturu, bet arī hakeru uzbrukumus, kiberbulling un citas negatīvas ietekmes, kas var būtiski ietekmēt jauno cilvēku psiholoģisko labklājību.

Tehnoloģiju ugunsgrēks

Ar šo iniciatīvu Norvēģijas valdība vēlas arī uzsvērt nepieciešamību ierobežot lielo tehnoloģiju uzņēmumu ietekmi uz sabiedrību. Saskaņā ar oficiālajiem paziņojumiem, kādreizējiem "sociālo mediju gigantiem" jāuzņemas atbildība par saturu, ko viņi nodrošina savās platformās, un jākontrolē, kādu informāciju jaunieši var redzēt.

Sabiedrības reakcija

Lai arī iniciatīva ir saņēmusi atbalstu no daudziem vecākiem un pedagogiem, ir arī viedokļu atšķirības par vecuma ierobežojumu nepieciešamību. Kritiķi apgalvo, ka noteikt vecuma ierobežojumus varētu ierobežot jauniešu brīvību un piekļuvi informācijai.

Nākotnes perspektīvas

Norvēģijas valdība plāno turpināt konsultācijas ar ekspertiem un sabiedrību, lai izstrādātu efektīvus noteikumus attiecībā uz sociālo mediju lietošanu. Ir skaidrs, ka diskusijas par bērnu aizsardzību digitālajā vidē būs aktuālas vēl ilgi, un šis jautājums var ietekmēt citu valstu politiku, kas cenšas nodrošināt drošāku vidi jaunajiem cilvēkiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas