Jauni biļeteni, darba laiks un balsošanas kārtība ārvalstīs – Saeima groza pašvaldību vēlēšanu likumu
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 11:09
  • LSM
  • 3

Jauni biļeteni, darba laiks un balsošanas kārtība ārvalstīs – Saeima groza pašvaldību vēlēšanu likumu

Jauni vēlēšanu biļeteni

Jau nākamajās pašvaldību vēlēšanās vēlēšanu biļeteni iegūs jaunu izskatu. Šīs izmaiņas ir iecerētas, lai uzlabotu vēlēšanu procesu un padarītu to saprotamāku gan vēlētājiem, gan vēlēšanu kārtības nodrošinātājiem. Jauno biļešu dizains būs mūsdienīgāks un atbilstošāks aktuālajām prasībām.

Darba laiks vēlēšanu iecirkņiem

Nākamajās pašvaldību vēlēšanās vēlēšanu iecirkņi būs pieejami piecas dienas vēlēšanu nedēļā, ar mērķi nodrošināt plašāku piekļuvi vēlētājiem. Vēlēšanu dienā iecirkņi tiks atvērti jau no plkst. 8:00, kas ļaus vēlētājiem ērti un ātri izdarīt savu izvēli.

Balsošanas kārtība ārvalstīs

Vēlētāji, kas atrodas ārvalstīs, varēs pieteikties pasta balsošanai tikai portālā latvija.lv. Šī kārtība, kas tika ieviesta jau Eiroparlamenta vēlēšanās šovasar, atvieglo balsošanu tiem, kas nav Latvijas teritorijā. Tādējādi, Latvijas diaspora būs nodrošināta ar iespēju aktīvi piedalīties demokrātiskajos procesos savā mītnes zemē.

Jaunas izmaiņas likumā

Šīs izmaiņas likumā tika pieņemtas Saeimā ceturtdien, 23. oktobrī, un ir domātas, lai padarītu pašvaldību vēlēšanu procesu efektīvāku un līdzsvarotāku. Saeimas lēmums simbolizē apņemšanos uzlabot vēlēšanu pieredzi un palielināt iedzīvotāju iesaisti politiskajos procesos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas