"Bloomberg" skaidro, vai Maskavu gaida krahsPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 11:07
  • NRA
  • 5

"Bloomberg" skaidro, vai Maskavu gaida krahs

Krievijas ekonomikas stāvoklis

“Bloomberg” nesen publicēja analīzi par Krievijas ekonomiku un tās nākotnes perspektīvām. Saskaņā ar analītiķu vērtējumu, 2025. gadā Krievijas gada izaugsme varētu būt aptuveni 1%. Šāda lēna izaugsme ir norādījums uz ilgstošām struktūrālām problēmām ekonomikā, kuras varētu novest pie nopietnām sekām valstij.

Izaugsmes ierobežojumi

Analītiķi norāda, ka viens no galvenajiem iemesliem zemajai izaugsmei ir Krievijas ekonomikas atkarība no roku darbiem un resursiem, vienlaikus saskaroties ar starptautiskajām sankcijām un ierobežojumiem. Tiesa, daži eksperti uzskata, ka šī izaugsme ir maksimālais iespējamais rādītājs, ja netiks veikti būtiski reformas.

Politiskā situācija un iespējamie riski

Neskatoties uz ekonomikas stagnāciju, Krievija joprojām ir politiski stabila, taču ir strauji pieauguši riski. Starptautiskās attiecības, īpaši attiecībās ar Rietumiem, ir saspringtas, kas var negatīvi ietekmēt investīciju plūsmu un ekonomiskos attiecības. Šādos apstākļos jautājums par to, vai Maskavu gaida krahs, kļūst aizvien aktuālāks.

Nobeigums

Kopumā “Bloomberg” analīze piemin, ka, lai Krievijas ekonomika spētu atveseļoties un izaugt, valstij būs jārīkojas, veicot dziļas reformas. Bez būtiskām pārmaiņām pastāv lielas iespējas, ka Krievija nonāks vēl dziļākā ekonomiskā krīzē, kas uzspiež papildu spiedienu uz tās vadību un sabiedrību kopumā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas