Latviskā dzīvesziņa Bredfordā. Ieskats diasporas festivālā «Laipa»
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 15:36
  • LSM
  • 9

Latviskā dzīvesziņa Bredfordā. Ieskats diasporas festivālā «Laipa»

Festivāla «Laipa» vēsture un nozīme

Latviešu diasporas teātru festivāls «Laipa» ir kļuvis par nozīmīgu notikumu latviešu kultūras dzīvē ārvalstīs. Šogad festivāls notiek jau desmito reizi, un tas būtiski pievērš uzmanību latviešu tradīcijām un dzīvesziņai. Bredfordā, kur festivāls tiks rīkots no 25. līdz 27. oktobrim, šī ir jau otrā reize, kad pilsēta uzņem šādu pasākumu. Jāpiebilst, ka festivāls sākās tieši Bredfordas teātrī "Saulespuķe", tādējādi iezīmējot pilsētu kā nozīmīgu notikumu sirdi.

Bredforda – kultūras galvaspilsēta 2025

Bredforda, Apvienotās Karalistes 2025. gada kultūras galvaspilsēta, jau šobrīd boho atmosfērā iedvesmo daudzus savus iedzīvotājus un viesus. Ielas rotā uzraksti, kas norāda uz pilsētas pievēršanos kultūrai un mākslai, kas ir īpaši svarīgi laikmetā, kad kolektīvā identitāte un tradīciju uzturēšana kļūst arvien aktuālāka latviešu diasporā. Festivāls «Laipa» šajā kontekstā ir lieliska iespēja apvienot latviešu kopienu un veidot jaunas radošās saites.

Programma un ieguvumi

Festivāla programma sola būt daudzpusīga un piepildīta ar izrādēm, diskusijām un radošām darbnīcām, kas veidos vidi, kurā iespēja tikties, dalīties un mācīties no citiem. Diasporas festivāls ir lieliska platforma latviešu māksliniekiem un teātra entuziastiem, kuri vēlas radīt un demonstrēt savus darbus plašākai auditorijai, kā arī stiprināt saites starp dažādām latviešu kopienām visā pasaulē.

Aicinājums piedalīties

Visi interesenti ir aicināti apmeklēt festivālu un piedalīties šajā nozīmīgajā kultūras pasākumā. Nepalaidiet garām iespēju sastapt savus tautiešus, piedzīvot latviskās dzīvesziņas dažādību un būt lieciniekiem radošo izpausmju smaržai, kas no Bredfordas izplatīsies pa visu pasauli.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas