Kura zivs ir vismazāk bīstama cilvēkam un tā jāiekļauj uzturā?Dzīvesstils
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 10:30
  • NRA
  • 4

Kura zivs ir vismazāk bīstama cilvēkam un tā jāiekļauj uzturā?

Zivju nozīme cilvēka uzturā

Zivis ir ļoti svarīga cilvēka uztura sastāvdaļa, kas sniedz daudzas priekšrocības. Tās ir bagātas ar Omega-3 taukskābēm, proteīniem un vitamīniem, kas palīdz uzturēt sirds un asinsvadu veselību, uzlabo smadzeņu darbību un stiprina imūnsistēmu. Uztura speciālisti iesaka iekļaut zivis diētā vismaz reizi nedēļā, jo tās nodrošina nepieciešamos makro- un mikroelementus, kas ir būtiski veselībai.

Kuras zivis ir vismazāk bīstamas?

Runājot par zivīm, kas ir drošas cilvēku uzturā, jāizceļ daži veidi, kas ir mazāk apdraudoši no toksīnu un smago metālu viedokļa. Parasti vismazāk bīstamas ir mazas zivis, piemēram, anšovi, sardīnes un tilapija. Šīs zivis neuzkrāj ļoti daudz dzīvsudraba un citu kaitīgu vielu, tāpēc tās ir drošas pat grūtniecēm un bērniem.

Priekšrocības, iekļaujot zivis ikdienas ēdienkartē

Regulāra zivju iekļaušana uzturā palīdz ne tikai uzlabot fizisko veselību, bet arī garīgo labsajūtu. Pētījumi liecina, ka zivju patēriņš var samazināt depresijas un trauksmes pazīmes, kā arī uzlabot miega kvalitāti. Omega-3 taukskābes, kas ir atrodamas daudzās zivīs, ir saistītas ar uzlabotu smadzeņu darbību un kognitīvām funkcijām.

Ekoloģiskā un ilgtspējīga zivsaimniecība

Izvēloties zivis, ir svarīgi ņemt vērā arī to izcelsmi. Ekoloģiski audzētas un ilgtspējīgas zivis ir labāka izvēle gan veselības, gan videi draudzīgo ietekmju dēļ. Vairākas organizācijas, piemēram, "Marine Stewardship Council", piedāvā sertifikātu zivīm, kas audzētas atbildīgi un ilgtspējīgi, tādējādi veicinot jūras ekosistēmu saglabāšanu.

Kopsavilkums

Zivju patēriņš ir būtiska daļa no veselīga dzīvesveida, un, iekļaujot uzturā vismaz reizi nedēļā mazāk bīstamas zivis, piemēram, anšovus, sardīnes un tilapiju, mēs varam gūt labumu no to uzturvērtībām. Izvēloties ekoloģiski un ilgtspējīgi audzētas zivis, mēs ne tikai rūpējamies par savu veselību, bet arī par pasaules nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas