Vēlas iekasēt maksu no tūristiem par ieeju Parīzes Dievmātes katedrālēPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 17:21
  • NRA
  • 8

Vēlas iekasēt maksu no tūristiem par ieeju Parīzes Dievmātes katedrālē

Jaunā ieejas maksa Parīzes Dievmātes katedrālē

Francijas valdība ir ierosinājusi, ka tūristiem, kas vēlas apmeklēt pasaules slaveno Dievmātes katedrāli Parīzē, pēc atjaunošanas būs jāmaksā ieejas maksa. Šāds solis tiek īstenots, lai nodrošinātu katedrāles atjaunošanas un uzturēšanas finansēšanu pēc postošā ugunsgrēka, kas norisinājās 2019. gadā un ievērojami bojāja šo vēsturisko objektu.

Katedrāles atvēršana pēc rekonstrukcijas

Dievmātes katedrāle, kas ir viena no Francijas ikoniskākajām ēkām un UNESCO pasaules mantojuma sarakstā, plānots atvērt decembrī. Šī brīdis ir gaidīts ne tikai parīziešiem, bet arī tūristiem no visas pasaules, kuri vēlas apmeklēt šo arhitektūras meistardarbu. Atjaunošanas darbi ir bijuši sarežģīti un prasījuši milzīgus ieguldījumus, tādēļ ieejas maksa tiek uzskatīta par nepieciešamu līdzekļu avotu.

Sabiedrības reakcija uz maksas ieviešanu

Ierosinājums iekasēt maksu no tūristiem jau izsaucis plašu sabiedrības diskusiju. Daži cilvēki uzskata, ka ieejas maksa ir pamatota, jo tas palīdzēs saglabāt katedrāles vēsturi un kultūru, savukārt citi ir noraizējušies, ka šāda prakse var samazināt tūristu plūsmu un padarīt katedrāli grūtāk pieejamu. Sabiedrība vēl joprojām aktīvi diskutē par iespējamajām ieejas maksas summām un to, kā tas ietekmēs katedrāles apmeklējumu.

Finansējuma vākšana restaurācijai

Lai gan miljonus eiro ir ieguldījusi Francijas valdība un privāti donori, atjaunošanas darbi nav beigušies, un ir nepieciešami papildu līdzekļi, lai pabeigtu projektu. Kā norādījuši ministri, ieejas maksa var kļūt par būtisku finansēšanas avotu, kas nodrošinās katedrāles saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Secinājums

Lai gan katedrāles atvēršana ir ilgi gaidīta, ieejas maksas ieviešana raisa jautājumus par pieejamību un kultūrvēsturisko objektu finansēšanu. Laiks rādīs, kā samaksa ietekmēs katedrāles apmeklējumu un tās nākotni Parīzes tūrisma ainavā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas