Ijabs atkārtoti ievēlēts EP Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupāZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ijabs atkārtoti ievēlēts EP Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupā

Ijaba atkārtota ievēlēšana

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Ijabs (LA) atkārtoti ievēlēts par EP Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupas (STOA) priekšsēdētāja vietnieku. Šī informācija tika izziņota no deputāta palīdzes Daces Bargās, uzsverot Ijaba nozīmīgo lomu Eiropas lietu risināšanā.

STOA darba grupas nozīme

Zinātnes un tehnoloģiju nākotnes darba grupa (STOA) ir svarīga EP struktūra, kas fokusējas uz inovācijām un pētniecību, lai veicinātu zinātnisko izpēti un tehnoloģisko attīstību Eiropas Savienībā. Šī darba grupa palīdz veidot Eiropas politiku, balstoties uz zinātniskajiem pierādījumiem, un tās lēmumi ietekmē daudzus jautājumus, tostarp digitālās ekonomikas attīstību, klimata pārmaiņas un veselības aprūpes uzlabošanu.

Ijaba ieguldījums zinātnē un tehnoloģijās

Ijaba iepriekšējā pieredze un zināšanas šajā jomā kalpo par pamatu viņa secinājumiem un ieteikumiem par svarīgiem jautājumiem. Viņš ir apņēmies turpināt darbu, lai uzlabotu Eiropas tehnoloģisko jauninājumu un pētnieku izstrādāto risinājumu pieejamību sabiedrībai.

Nākotnes plāni un izaicinājumi

Ar atkārtotu ievēlēšanu Ijabs atzīst, ka viņam jāturpina cīņa par ilgtspējīgu attīstību un inovatīvu risinājumu ieviešanu Eiropas mērogā. Viņš plāno aktīvi strādāt pie jautājumiem, kas saistīti ar digitālo transformāciju, tehnoloģiju attālināšanu, kā arī augsta līmeņa pētniecību un izglītību, lai sagatavotu jauno paaudzi nākotnes izaicinājumiem. Ijaba atkārtotā ievēlēšana ir solis uz priekšu gan viņa personiskajā karjerā, gan arī Eiropas Savienības zinātnes un tehnoloģiju attīstības virzībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas