Ukrainas parlamenta spīkers par korupciju: Ukraina 2014. un 2024. gadā ir divas dažādas valstis
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:34
  • LSM
  • 8

Ukrainas parlamenta spīkers par korupciju: Ukraina 2014. un 2024. gadā ir divas dažādas valstis

Korupcijas apziņa Ukrainā

Ukrainas parlamenta spīkers Ruslans Stefančuks uzsvēra, ka Ukraina šodien ir radikāli mainījusies salīdzinājumā ar 2014. gadu. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Šodienas jautājums" viņš izcēla, ka sabiedrībā ir nepārtraukta pretestība pret korupciju, kas ir kļuvusi par svarīgu valsts identitātes daļu.

Sabiedrības loma cīņā ar korupciju

Stefančuks uzsvēra, ka ir būtiski, lai Ukrainas sabiedrība pēc uzvaras pret Krievijas agresiju nepārvietotu skatu un turpinātu cīņu ar korupciju. Viņš norādīja, ka sabiedrībai ir jābūt aktīvai un jāpiedalās valsts pārvaldes procesos, lai nodrošinātu, ka korupcija nevar krasi ietekmēt valsts attīstību.

Ukraina 2014. un 2024. gadā

Parlamenta spīkers salīdzināja Ukraina 2014. gadā ar mūsdienu situāciju, apgalvojot, ka abas ir teju divas dažādas valstis. "Mēs esam gājuši cauri ievērojamām pārmaiņām, ieguvuši jaunu apziņu un spēju mainīt savu likteni," sacīja Stefančuks. Viņš pauda pārliecību, ka šīs izmaiņas ir bijušas iespējamas tieši sabiedrības aktīvās līdzdalības dēļ.

Noslēgums

Ukrainas nākotne ir atkarīga no cilvēku apņēmības turpināt cīnīties pret korupciju un veidot godīgu valsti. Par spīti izaicinājumiem, Ukrainas iedzīvotāji ir gatavi stāties pretī pagātnei un veidot jaunu, stipru un caurspīdīgu nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas