Krimas platformas samitā Rīgā amatpersonu runās izskan atbalsts Ukrainas uzvarai un valsts nedalāmībai
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 12:32
  • LSM
  • 10

Krimas platformas samitā Rīgā amatpersonu runās izskan atbalsts Ukrainas uzvarai un valsts nedalāmībai

Krimas platformas samits Rīgā

Ceturtdien, Rīgā notiek Starptautiskās Krimas platformas 3. parlamentārais samits, kas pulcējis plašu starptautisko delegāciju klātbūtni. Šis pasākums ir veltīts atbalsta stiprināšanai Ukrainai, īpaši attiecībā uz Krimas jautājumu, kas joprojām ir aktuāls un svarīgs Eiropas un pasaules mērogā.

Atbalsts Ukrainai un tās teritoriālajai nedalāmībai

Samita runās izskanēja skaidrs vēstījums par neapstrīdamu atbalstu Ukrainai un tās teritoriālajai nedalāmībai. Delegāciju pārstāvji uzsvēra, ka Krima ir neatņemama Ukrainas sastāvdaļa, un ka starptautiskajai sabiedrībai ir jāturpina atbalstīt Ukrainu cīņā par savām tiesībām un brīvību.

Starptautiskā sadarbība un solidaritāte

Dalībnieki arī izcēla starptautiskās sadarbības nozīmi, kas nepieciešama, lai nodrošinātu Ukrainas suverenitāti un teritorijas integritāti. Daudzas valstis ir apliecinājušas savu apņēmību sniegt nepieciešamo atbalstu, tostarp politisko, ekonomisko un militāro palīdzību.

Noslēguma vārdi un nākotnes perspektīvas

Samita noslēgumā tika paužs aicinājums nākotnes sadarbībai un pastiprinātam dialogam par Krimas jautājumu. Dalībnieki uzsvēra, ka vienotība un apņēmība ir būtiski, lai nodrošinātu Ukrainas uzvaru un sasniegtu ilgtermiņa stabilitāti reģionā. Krimas platformas iniciatīva turpinās virzīties uz priekšu, atbalstot Ukrainu visos līmeņos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas