Krievijai nav izdevies gūt starptautisku atbalstu BRICS samitāPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 14:40
  • NRA
  • 10

Krievijai nav izdevies gūt starptautisku atbalstu BRICS samitā

Krievijas centieni gūt atbalstu BRICS samitā Kazaņā

Kazaņā notikušais BRICS samits ir bijis nozīmīgs notikums, taču Krievijai nav izdevies gūt nepieciešamo starptautisko atbalstu. Neskatoties uz cerībām, kas saistītas ar samita nozīmību, analītiķi norāda uz to, ka Krievijas mēģinājumi nostiprināt savu ietekmi nav vainagojušies panākumiem.

Kazaņas deklarācija kā atspoguļojums situācijai

Trešdien pieņemtā Kazaņas deklarācija ir skaidri iezīmējusi šo neveiksmi. ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi ir secinājuši, ka šajā deklarācijā trūkst Krievijas atbalsta no citu valstu puses. Šis fakts rāda, cik svarīgi ir starptautiskie sakari un politiskā solidaritāte BRICS bloka dalībvalstu vidū.

Vietējās un globālās sekas

Krievijas neizdošanās Kazaņas samitā var radīt nopietnas sekas ne tikai tās iekšējai politikai, bet arī starptautiskajai reputācijai. Krievijas centieni palielināt savu ietekmi uz pasauli caur BRICS grupu izrādās vājāki, nekā plānots, un tas var novest pie turpmākas izolācijas no citu lielvaru puses.

Noslēgumā

Kazaņas BRICS samits ir vēl viens piemērs tam, ka Krievija joprojām saskaras ar ievērojamām grūtībām starptautiskajā arēnā. Analītiķu secinājumi liecina, ka, neskatoties uz centieniem, šis pasākums nav sniedzis vēlamo rezultātu Krievijas valdībai vai tās stratēģiskajiem mērķiem, bet gan ir izcēlis esošos izaicinājumus un nākamās nepieciešamības pēc pārstrukturēšanas diplomātiskajā kursā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas