Ārvalstu investori rosina samazināt virsstundu apmaksuEkonomika
Foto un virsraksts: Delfi

Ārvalstu investori rosina samazināt virsstundu apmaksu

Ārvalstu investoru aicinājums

Ārvalstu investoru padome Latvijā (FICIL) ir izteikusi aicinājumu samazināt piemaksu par virsstundu darbu visās tautsaimniecības nozarēs. Šis priekšlikums tika prezentēts 24. oktobrī Cilvēkkapitāla attīstības padomes sēdē un raisa diskusijas par darba apstākļu un atlīdzības regulējumu Latvijā.

Jaunie priekšlikumi piemaksu samazināšanai

Investori piedāvā noteikt piemaksu par virsstundu darbu 50% apmērā, nevis dubultā, kā tas ir pašlaik. Turklāt, ja kādā nozarē jau ir noslēgts darba koplīgums, piemaksa par virsstundām varētu tikt samazināta līdz 20%. Šādas izmaiņas tiktu uzskatītas par veidu, kā veicināt darba devēju elastību un uzņēmējdarbības attīstību.

Ekonomikas ministrijas viedoklis

Šie priekšlikumi tiek uzskatīti par potenciālu risinājumu, kas varētu mazināt slogu uzņēmējiem un veicināt investīciju plūsmu Latvijā. Ekonomikas ministrija jau ir paudusi interesi par šo jautājumu un plāno izvērtēt, kā šādas izmaiņas ietekmētu darbu un Latvijas ekonomiku kopumā.

Nākotnes iespējas un izaicinājumi

Ārvalstu investoru ieteikumi var kalpot par stimulāciju Latvijas darba tirgus modernizācijai, tomēr ir svarīgi ņemt vērā arī darbinieku intereses un viņu tiesības. Diskusijas turpināsies, un būs jāņem vērā dažādie viedokļi, lai atrastu līdzsvaru starp uzņēmumu vajadzībām un darbinieku labklājību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Delfi portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas