Smiltenes novadā par trešdaļu samazinās pagastu un apvienību pārvalžu skaituZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Smiltenes novadā par trešdaļu samazinās pagastu un apvienību pārvalžu skaitu

Samazinājums Smiltenes novadā

Smiltenes novadā notikusi būtiska administratīvā pārstrukturēšana, kā rezultātā tiks samazināts pagastu un apvienību pārvalžu skaits par trešdaļu. Līdzšinējās 12 pagastu un apvienību pārvaldes tiks apvienotas, veidojot tikai astoņas, norāda pašvaldībā.

Pārvalžu reorganizācijas mērķi

Šī izmaiņa ir daļa no Smiltenes novada stratēģijas, kas vērsta uz administratīvo efektivitāti un resursu optimizāciju. Samazinot pārvalžu skaitu, pašvaldība cer uzlabot pakalpojumu kvalitāti un nodrošināt labāku sadarbību starp vietējām struktūrām.

Iedzīvotāju ietekme un atbildes

Iedzīvotājiem šī jaunā sistēma var radīt jautājumus un neskaidrības, tomēr pašvaldība apliecina, ka apvienoto pārvalžu funkcijas paliks līdzīgas un pakalpojumi tiks nodrošināti bez traucējumiem. Pašvaldības pārstāvji aicina iedzīvotājus būt aktīviem un sazināties par jebkādiem jautājumiem, kas varētu rasties.

Nākotnes perspektīvas

Lai arī gaidāmās pārmaiņas var šķist izaicinošas, pašvaldība norāda, ka šīs iniciatīvas mērķis ir radīt stabilāku un ilgtspējīgāku pārvaldes sistēmu, kā arī veicināt reģiona attīstību. Turpmākajos mēnešos tiks sniegtas papildu informācijas sesijas, lai iepazīstinātu iedzīvotājus ar jaunajām pārvaldēm un to darbību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas