Latvija parakstījusi gaisa satiksmes nolīgumus ar Dominikānu, Seišelām un GajānuLatvijā
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 16:11
  • TV3
  • 9

Latvija parakstījusi gaisa satiksmes nolīgumus ar Dominikānu, Seišelām un Gajānu

Latvija nostiprina starptautiskās attiecības aviācijas nozarē

Latvija ir parakstījusi vairākus nozīmīgus gaisa satiksmes nolīgumus ar Dominikānu, Seišelām un Gajānu. Šie nolīgumi tika noslēgti Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) gadskārtējā pasākumā “ICAN2024”. Tas ir būtisks solis Latvijas aviācijas attīstībā un starptautisko attiecību paplašināšanā, informēja Satiksmes ministrija (SM).

Idejas aiz gaisa satiksmes nolīgumiem

Nolīgumu mērķis ir veicināt piekļuvi un attīstīt gaisa transporta savienojumus starp Latviju un šīm trim valstīm. Avots no Satiksmes ministrijas norāda, ka šī ir iespēja uzlabot ne tikai tūrisma plūsmas, bet arī veicināt tirdzniecību un ekonomisko sadarbību starp valstīm.

ICAO pasākuma nozīme

“ICAN2024” pasākums ir ļoti svarīgs starptautiskās aviācijas nozarei, jo tajā piedalās pārstāvji no visām kontinentēm, lai apspriestu jaunas iespējas un izaicinājumus gaisa satiksmē. Latvijas dalība šajā pasākumā ir apliecinājums mūsu valsts centieniem nostiprināt savu pozīciju gaisa transporta jomā un veidot sadarbību ar citu valstu aviācijas iestādēm.

Skats nākotnē

Latvijas parakstītie nolīgumi ar Dominikānu, Seišelām un Gajānu atver jaunas perspektīvas, un pakāpeniski varētu veicināt jaunu maršrutu attīstību, padarot Latviju par pievilcīgu aviācijas centru. Eksperti norāda, ka šie gaisa satiksmes nolīgumi var radīt pozitīvu ietekmi uz mūsu ekonomiku un šo valstu savienojamību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas