Igaunijā lāču medības atzītas par nelikumīgām; kopējā populācija tikmēr sasniedz jau ap 950 dzīvniekuDabā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 09:45
  • LA
  • 9

Igaunijā lāču medības atzītas par nelikumīgām; kopējā populācija tikmēr sasniedz jau ap 950 dzīvnieku

Nelikumīgu lāču medību atklājumi

Neveiksmīgas medību sezonas Igaunijā vērtības palielināšana ir bijusi spēcīga tēma, jo bezpeļņas dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija “Eesti Suurkiskjad” ir panākusi nozīmīgas uzvaras tiesā. Organizācija ir iesniegusi prasību pret Vides departamentu, apstrīdot lāču medību atļaujas, un ir uzvarējusi divās tiesu instancēs. Tas nozīmē, ka lāču medības Igaunijā ir atzītas par nelikumīgām.

Populācijas datus un to ietekmi

Lai gan lāču medības ir atzītas par nelikumīgām, Igaunijā lāču populācija ir sasniegusi apmēram 950 dzīvnieku. Šis pieaugums liecina par veiksmīgu sugu saglabāšanu, taču tas ir radījis arī bažas par valsts rīcību attiecībā uz šo sugu pārvaldību. Ņemot vērā šos skaitļus, argumenti pret lāču medību atļaušanu kļūst arvien spēcīgāki.

Organizācijas viedoklis un nākotnes perspektīvas

Organizācija “Eesti Suurkiskjad” ir norādījusi, ka šīs tiesas uzvaras ir ne tikai uzvara par lauvām, bet arī par vidi un dzīvnieku tiesībām Igaunijā. Viņi aicina valdību izstrādāt ilgtermiņa plānus, lai saglabātu lāču populāciju un nodrošinātu drošu līdzāspastāvēšanu starp cilvēkiem un dzīvniekiem. Nākotnē ir svarīgi, lai lēmumi tiktu balstīti uz zinātniskiem pētījumiem un vides aizsardzības principiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas