Vēlas iekasēt samaksu no tūristiem par ieeju Parīzes Dievmātes katedrālē
Ārzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Vēlas iekasēt samaksu no tūristiem par ieeju Parīzes Dievmātes katedrālē

Jaunie maksas iekasēšanas ierosinājumi

Francijas ministri nesen paziņojuši, ka plāno iekasēt maksu no tūristiem, kas vēlēsies apmeklēt pasaulslaveno Parīzes Dievmātes katedrāli. Šī iecere nāk pēc tam, kad katedrāle tiks atvērta apmeklētājiem decembrī, pēc postošā ugunsgrēka, kas notika 2019. gadā un radīja būtiskus postījumus šim kultūras mantojumam.

Kā ugunsgrēks ietekmēja katedrāles atjaunošanu

2019. gada aprīlī notikušais ugunsgrēks iznīcināja daudzas katedrāles daļas, tostarp slaveno torni. Šobrīd intensīvi norit atjaunošanas darbi, kuru mērķis ir atjaunot katedrāles oriģinālo izskatu un saglabāt tās vēsturiskās vērtības. Jaunie ierosinājumi iekasēt maksu ir daļa no finanšu plāna, kas paredz finanšu līdzekļu iegūšanu turpmākai atjaunošanai un uzturēšanai.

Ietekme uz tūristu plūsmu un reģionālajām ekonomikām

Katedrāle ir viena no populārākajām tūristu apskates vietām pasaulē, un tās apmeklējums pieprasa izstrādāt jaunus laikus un procedūras. Tūristu maksa var ietekmēt apmeklētāju skaitu, taču ministri uzskata, ka šī nauda palīdzēs saglabāt katedrāli un uzlabot tās infrastruktūru. Paredzams, ka ieviestā maksa var radīt arī pozitīvu ietekmi uz vietējo ekonomiku, nodrošinot papildu darba vietas un biznesa iespējas apkārtējos reģionos.

Kritika un atbalsts

Kā jau tas bieži notiek šādās situācijās, šo lēmumu pavada gan atbalsts, gan pretestība. Daļa sabiedrības uzskata, ka ieeja kultūras mantojumā būtu jābūt bez maksas, lai ikviens varētu baudīt šo izcilo arhitektūras meistarību. Savukārt citi uzskata, ka katedrāles atjaunošanai nepieciešamās finanses ir vitāli svarīgas un apmeklētāju maksas ieviešana ir pamatota.

Kopsavilkums

Neskatoties uz dažādajām reakcijām, Parīzes Dievmātes katedrāle tiks atvērta apmeklētājiem jau drīz, un jauno maksas ierosinājumu izpilde ir solis, kas varētu nodrošināt šī ikoniskā objekta ilgstošu saglabāšanu. Sabiedrības reakcija būs svarīga, lai noskaidrotu, kā šis lēmums ietekmēs katedrāles nākotni un tās apmeklējumu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas