Latvijas tuksnesis: "Pļaviņu Arābu emirāti" pie likteņupes DaugavasCeļotprieks
Foto un virsraksts: TV3
  • šodien 15:04
  • TV3
  • 12

Latvijas tuksnesis: "Pļaviņu Arābu emirāti" pie likteņupes Daugavas

Pļaviņu dolomīta skalus skaistums

Ak Dievs cik skaisti! Tāda bija mana pirmā reakcija, ieraugot fotogrāfes Lindas Ūdres-Rizgas publicētās fotogrāfijas “Photo by Linda” no Pļaviņu dolomīta atsiju karjera, ko vietējie iesaukuši par “Pļaviņu Arābu emirātiem”. Šis nosaukums, šķiet, visprecīzāk atspoguļo šīs vietas neatkārtojamo skaistumu, kas ir visai neparasts Latvijas ainavā.

Aizraujoša atklāšana

Es pati neskaitāmas reizes esmu braukusi garām šai vietai, īpaši, braucot pa apvedceļu no Madonas puses. Vienmēr esmu skatījusies un sajūsminājusies par to, taču nekad, tiešām nekad nebiju iedomājusies, ka tur var uzkāpt un sajust to tuksneša sajūtu tepat Latvijā. Šī pieredze ir kā atklājums, kas liek apstāties un izjust dabu ik katrā sīkumā.

Vieta, kas pārsteidz

Pļaviņu dolomīta karjera, ko iecienījuši daudzi fotogrāfi un dabas mīļotāji, piedāvā unikālu ainavu, kas neparasti atgādina tuksnesi. Stiprās kraujas un smilšainās virsmas ir lieliska vide ikvienam, kurš vēlas bildēt vai vienkārši izbaudīt dabu. Šī vieta kļūst aizvien populārāka ne tikai vietējo, bet arī tūristu vidū, kas meklē jaunas un interesantas vietas, kur pavadīt laiku.

Aicinājums apmeklēt Pļaviņus

Nevajadzētu aizmirst, ka šī ir lieliska iespēja iepazīt Latvijas dabu no jauna skatupunkta. Aicinu ikvienu latvieti un viesus doties uz Pļaviņiem un piedzīvot šīs “arābu emirātu” burvību. Nepalaidiet garām iespēju redzēt dabas radīto skaistumu, kas ir tik tuvu, bet vienlaikus tik negaidīts. Pļaviņu Arābu emirāti gaida jūs!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz TV3 portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas