Siliņa: Tas, ko Krievija dara Ukrainā, atgādina piecdesmit okupācijas gadus LatvijāLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 13:46
  • NRA
  • 9

Siliņa: Tas, ko Krievija dara Ukrainā, atgādina piecdesmit okupācijas gadus Latvijā

Evika Siliņa uzsver līdzību ar Latviju

Ministri prezidente Evika Siliņa, piedaloties Starptautiskās Krimas platformas trešajā parlamentārajā samitā, izteicās par Krievijas rīcību Ukrainā, salīdzinot to ar piecdesmit okupācijas gadiem Latvijā. Siliņa brīdināja, ka Krievijas agresija ir ne tikai apdraudējums Ukrainai, bet arī simbols tam, kā autoritārisma spēki var atkārtot pagātni, kas daudzām Baltijas valstīm ir skaidri pazīstama.

Taisnīga miera panākšana kā mērķis

Siliņa uzsvēra, ka galvenais mērķis ir panākt taisnīgu mieru Ukrainā. Viņa atgādināja, ka šis ir izšķirošs mirklis, kad starptautiskajai sabiedrībai ir jāapvienojas un jārīkojas, lai apturētu Krievijas agresiju. "Tikai tad, kad Krievija tiks apturēta, mēs varēsim domāt par stabilu un ilgtspējīgu mieru reģionā," piebilda Ministru prezidente.

Starptautiskā sadarbība un atbalsts Ukrainai

Samita kontekstā Siliņa aicināja visus valstsvīrus un lēmumu pieņēmējus mobilizēties, lai sniegtu atbalstu Ukrainai gan militārā, gan humānā līmenī. "Mēs nedrīkstam aizmirst, ka mūsu rīcība šodien ietekmēs nākamo paaudžu dzīvi," norādīja Siliņa, uzsverot starptautiskās sadarbības nozīmi.

Kopīga cīņa pret autoritārismu

Siliņa arī piebilda, ka cīņa pret Krievijas agresiju ir ne tikai Ukrainas cīņa, bet arī cīņa par visām demokrātiskajām vērtībām, kuras atbalsta Eiropa un citas pasaules valstis. Viņa uzsvēra, ka tik ievērojamā pasākumā kā Starptautiskā Krimas platforma ir jāuztur spēcīgs un vienots viedoklis, lai sūtītu skaidru ziņu par to, ka autoritārisms netiks pieņemts.

Secinājumi par nākotni

Ministru prezidentes runa atkārtoti apliecināja, ka Latvijas un Ukrainas likteņi ir savstarpēji saistīti. Siliņas izteikumi ir skaidrs atgādinājums par to, cik svarīgi ir mācīties no pagātnes un strādāt kopā, lai nodrošinātu labāku nākotni – gan Ukrainai, gan pārējai Eiropai. Taisnīga miera panākšana ir ne tikai mērķis, bet arī pienākums, ko ikviens no mums ir gatavs pildīt.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas