Kādas skatuves pērles teātri sarūpējuši bērniem? Darbu sākusi «Spēlmaņu nakts» bērnu un pusaudžu žūrija
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:16
  • LSM
  • 9

Kādas skatuves pērles teātri sarūpējuši bērniem? Darbu sākusi «Spēlmaņu nakts» bērnu un pusaudžu žūrija

Jaunajā sezonā - jauni skatījumi

Ar Kultūras ministrijas un Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 2024. gada oktobra sākumā darbu sākusi 2023./2024. gada sezonas "Spēlmaņu nakts" bērnu un pusaudžu žūrijas komisija. Šī iniciatīva sniedz iespēju jaunajiem teātra entuziastiem iesaistīties profesionālu teātra izrāžu vērtēšanā un sniegt savu skatījumu par māksliniecisko kvalitāti.

Skatuves pērles bērniem un pusaudžiem

"Spēlmaņu nakts" žūrijas mērķis ir atklāt un novērtēt izcilas teātra izrādes, kas ir īpaši veidotas bērniem un pusaudžiem. Šajā sezonā akcentu liks uz radošumu, stāstu spēku un emocionālo ietekmi, ko šīs izrādes var sniegt jaunajai auditorijai.

Jaunie kultūras vērtētāji

Bērnu un pusaudžu žūrija sniegs jauniešiem iespēju izteikt savas domas un viedokļus par redzētajām izrādēm, tādējādi rosinot viņus aktīvāk iesaistīties kultūras procesos. Šī sistēma būs ne tikai skolēniem, bet arī pedagogiem un teātra profesionāļiem, kas varēs gūt vērtīgas atziņas par jaunā skatītāja prasībām un gaidām.

Atbalsts un iespējas

Atbalsts no Kultūras ministrijas un Borisa un Ināras Teterevu fonda ir būtisks, jo tas nodrošina ne tikai finansiālas iespējas, bet arī motivāciju jauniem talantiem veidot un attīstīt teātra kultūru Latvijā. Šī projekta rezultātā ir cerība, ka nākotnē redzēsim arvien vairāk oriģinālu un kvalitatīvu izrāžu, kas pievēršas jaunās paaudzes vēlmēm un interesēm. Jaunā sezonā, kas pilna ar iespējām un gaidām, "Spēlmaņu nakts" bērnu un pusaudžu žūrija solās kļūt par neatsveramu kultūras sastāvdaļu, kas veicinās radošumu un interesi par teātri mūsu bērnos un pusaudžos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas