Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs: Ukraina neatteiksies ne no centimetra savas teritorijasZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs: Ukraina neatteiksies ne no centimetra savas teritorijas

Ukrainas neatlaidība attiecībā uz teritoriju

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks ceturtdien, uzrunājot Starptautiskās Krimas platformas trešo parlamentāro samitu Rīgā, skaidri norādīja, ka Ukraina neatteiksies ne no centimetra savas teritorijas. Šis izteikums atspoguļo Ukrainas stingro attieksmi pret Krievijas agresiju un apņemšanos cīnīties par sava valsts suverenitāti.

Starptautiskā atbalsta nozīme

Stefančuks uzsvēra, ka Ukrainai ir nepieciešama starptautiskā kopienas atbalsts, lai saglabātu savu teritoriālo integritāti. Viņš aicināja valstis pievienoties centieniem, lai izbeigtu Krievijas okupāciju un nodrošinātu, ka uzbrukumi Ukrainai tiks nosodīti visā pasaulē. "Mums ir jāapvienojas, lai stātos pretī šim agresīvajam režīmam," pauda viņš.

Samita nozīme un mērķi

Starptautiskais Krimas platformas samits ir nozīmīga platforma, lai apkopotu un vienot starptautisko atbalstu Ukrainai, it īpaši attiecībā uz Krimu, kuru Krievija pievienoja 2014. gadā. Samita laikā dalībvalstis izskatīja plānus un stratēģijas, kā palīdzēt Ukrainai atgūt okupētās teritorijas.

Ukrainas nākotnes vīzija

Stefančuks norādīja, ka Ukraina ir apņēmusies turpināt reformas un stiprināt valsts institūcijas, lai nodrošinātu ilgtspējīgu attīstību un demokrātiju. Viņš uzsvēra, ka tikai spēcīga un saliedēta Ukraina spēs efektīvi cīnīties pret ārējiem apdraudējumiem un nodrošināt saviem iedzīvotājiem mierīgu nākotni.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas