«Politico»: Vismaz septiņas valstis iebilst pret Ukrainas pievienošanos NATO
Pasaulē
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 14:52
  • LSM
  • 12

«Politico»: Vismaz septiņas valstis iebilst pret Ukrainas pievienošanos NATO

Septiņu valstu iebilda pret Ukrainas pievienošanos NATO

Izdevums "Politico" ziņo, ka vismaz septiņas valstis, tostarp ASV, Vācija, Ungārija, Slovākija, Beļģija, Slovēnija un Spānija, nesteidzas aicināt Ukrainu pievienoties Ziemeļ-atlantijas aliansē. Šī attieksme liecina par sarežģīto situāciju, kādā Ukraina šobrīd atrodas, ņemot vērā ilgo konfliktu ar Krieviju un nepieciešamību pēc starptautiskas atbalsta.

ASV nostāja attiecībā uz Ukrainu

ASV vēstniece NATO Džuliana Smita intervijā "Politico" uzsvēra, ka alianse šobrīd nav gatava piedāvāt Ukrainai dalību NATO. Viņa norādīja, ka šāda lēmuma pieņemšana prasa laiku un rūpīgu nediskutētu analīzi par reģionālo drošību un politisko stabilitāti.

Valstu bažas un iemesli

Katrā valstī, kas iebilst pret Ukrainas pievienošanos, ir savas bažas. Lielāko daļu šo valstu, piemēram, Vāciju un Spāniju, uztrauc iespējamie militārie konflikti ar Krieviju un iespējamā NATO paplašināšanās sekas Eiropas drošībai. Tas rada jautājumus par to, cik stabila un ilgtspējīga varētu būt patiesā turpmākā anketa attiecībā uz NATO paplašināšanos.

Ukrainas nākotne un starptautiskā atbalsta nozīme

Ukrayna joprojām turpina meklēt starptautisko atbalstu savu teritoriālo un politisko mērķu īstenošanai. Lai gan pievienošanās NATO paliek kā nozīmīgs solis, šķiet, ka šobrīd tas nav tuvu realitātei. Tomēr Ukrainas valdības centieni atrast sabiedrotos starptautiskajā arēnā turpinās, lai nostiprinātu savu drošību un suverenitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas