Ar difteriju slimo bērnu vecāki atkārtoti izņēmuši savas atvases no slimnīcasZiņas
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Ar difteriju slimo bērnu vecāki atkārtoti izņēmuši savas atvases no slimnīcas

Diftera epidēmija ieņem jaunus apgriezienus

Ar difteriju slimo bērnu vecāki atkārtoti izņēmuši savas atvases no Bērnu slimnīcas. Šī informācija nāk no Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS), kur šobrīd tiek ārstēti vairāki bērni ar šo bīstamo slimību. Vecāku rīcība ir radījusi bažas, jo slimība ir zīdaiņiem un maziem bērniem īpaši bīstama.

Vecāku lēmuma cēloņi

Vecāki, izņemot bērnus no slimnīcas, norāda uz vairākiem iemesliem. Pirmkārt, daudzi šajās ģimenēs jūt, ka slimnīcas apstākļi nav pietiekami atbilstoši bērnu aprūpei. Otrkārt, vecāki pauž vēlmi ārstēt bērnus mājas apstākļos, kur viņi jūtas drošāk un komfortablāk. Šāds lēmums gan rada riskus, jo difterija var izraisīt nopietnas komplikācijas, ja ārstēšana netiek veikta savlaicīgi un profesionāli.

Medijiem parādās satraucoši dati

Mediji ir ziņojuši par pieaugošo difterijas gadījumu skaitu Latvijā, un tās izplatība izraisa sabiedrības satraukumu. Infekcijas slimības speciālisti uzsver, ka vakcinācija ir galvenais instruments, kas var pasargāt bērnus no šīs slimības. Ir svarīgi, lai vecāki saprastu vakcinācijas nozīmi un ņemtu vērā medicīniskos ieteikumus, kas var palīdzēt novērst šo slimību.

Aicinājums rīkoties atbildīgi

Pediatrijas un infekcijas slimību speciālisti aicina vecākus pievērst uzmanību saviem bērniem un nekavējoties meklēt medicīnisko palīdzību, ja parādās pirmās difterijas pazīmes – klepus, kakla sāpes un drudzis. Tāpat tiek uzsvērta nepieciešamība pēc profilaktiskas vakcinācijas, lai nodrošinātu bērnu veselību un labklājību. Sabiedrības izpratne par vakcinācijas nozīmi ir būtiska, lai nepieļautu slimības izplatību un aizsargātu visus bērnus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas