Melnkalne pazaudējusi spožāko basketbola zvaigzni? Nikola Vučevičs kļuvis par ASV pilsoniSports
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Melnkalne pazaudējusi spožāko basketbola zvaigzni? Nikola Vučevičs kļuvis par ASV pilsoni

NBA Zvaigzne Nikola Vučevičs kļūst par ASV pilsoni

Oktobra sākumā ASV Pilsonības un migrācijas pārvalde paziņoja par jaunu pilsoni, pievienojot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāju Nikola Vučeviču. Basketbolists, kurš pārstāv Čikāgas "Bulls", ir sasniedzis nozīmīgu dzīves posmu, taču šis notikums var nest arī nepatīkamas sekas viņa dzimtajai valstij.

Melnkalne riskē zaudēt savu zvaigzni

Melnkalnē normatīvie akti liedz dubultpilsonību, un tas nozīmē, ka, pieņemot ASV pilsonību, Vučevičs varētu zaudēt savu Melnkalnes pasi. Šī situācija rada bažas ne tikai sportā, bet arī valstī, kur viņš tiek uzskatīts par vienu no izcilākajiem sportistiem savas valsts vēsturē. Viņa slava un sasniegumi ir neatsverami Melnkalnes basketbola ainas attīstībā.

Basketbola kopiena reaģē uz ziņām

Basketbola entuziasti un eksperti visā pasaulē ir izteikuši savas domas par šo notikumu. Daudzi uzskata, ka Vučeviča izvēle kļūt par ASV pilsoni ir saprotama, ņemot vērā iespējas un dzīves apstākļus, ko šī valsts piedāvā sportistiem. Tomēr Melnkalnes viesi uzskata, ka šāds lēmums varētu apdraudēt viņa saikni ar dzimto zemi un iespēju pārstāvēt Melnkalni starptautiskās sacensībās.

Nākotnes perspektīvas

Lai gan Nikola Vučevičs ir guvis ievērojamus panākumus ASV, Melnkalnes basketbola fanus uztrauc, kā šis lēmums ietekmēs viņa iespējas nākamajās Baltijas čempionātu un citu nozīmīgu turnīru laikā. Tāpēc nākotnē būs interesanti redzēt, vai Vučevičs tomēr izvēlēsies pārstāvēt savu dzimto valsti, vai arī turpinās koncentrēties uz savu karjeru ASV.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas