Pētījums: Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvākā gada laikāZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Pētījums: Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest esošo darbu tuvākā gada laikā

Pētījuma rezultāti un pamatjautājumi

Pasaulē 38% darbinieku apsver iespēju pamest savu esošo darbu tuvāko 12 mēnešu laikā, liecina nesenais pētījums, ko veikuši konsultāciju kompānijas "EY" eksperti. Šis rādītājs ir par četriem procentpunktiem augstāks nekā pērn, kas liecina par skaidriem traucēkļiem darba tirgū un darbinieku apmierinātības jautājumos.

Darbavietu nestabilitāte

Darba vides tendenču pētījums "EY 2024 Work Reimagined" atklāj, ka darbinieku vēlme mainīt darbu strauji pieaug, radot bažas par nestabilitāti darba tirgū. Pieaugošā konkurence par talantiem liek uzņēmumiem aktīvi domāt par darbinieku apmierinātību un darba apstākļu uzlabošanu, lai saglabātu savu komandu.

Kādas ir galvenās motivācijas?

Galvenās motivācijas, kas liek darbiniekiem apsvērt darba maiņu, ir saistītas ar darba apstākļiem, elastīguma trūkumu un karjeras izaugsmes iespējām. Aizvien biežāk darbinieki meklē ne vien finansiālu stimulāciju, bet arī emocionālu apmierinātību un iespēju strādāt elastīgāk, kas, šķiet, nav apmierinātas daudzās organizācijās.

Uzņēmumu reakcija un nākotnes prognozes

Ņemot vērā pieaugošo tendenci, uzņēmumiem ir jāizstrādā stratēģijas, kas palīdzētu saglabāt darbiniekus un veicinātu pozitīvu darba vidi. Analītiķi prognozē, ka nākotnē uzņēmumi īpaši pievērsīsies darbinieku labklājībai un konkurētspējīgu priekšrocību nodrošināšanai, lai neļautu saviem talantiem aizplūst.

Secinājumi

Lai arī darba maiņa varētu šķist kā universāla izvēle, katram darbiniekam jāizvērtē savas iespējas un mērķi. Tāpēc ir svarīgi, lai uzņēmumi tiktu pielāgoti mainīgajām vēlmēm, lai ne tikai saglabātu labus darbiniekus, bet arī uzlabotu kopējo darba atmosfēru.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas