VID pārsūdzējis prokuratūras lēmumu izbeigt «būvnieku lietas» kriminālprocesu daļā pret uzņēmēju Martinsonu
Ekonomika
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 13:13
  • LSM
  • 8

VID pārsūdzējis prokuratūras lēmumu izbeigt «būvnieku lietas» kriminālprocesu daļā pret uzņēmēju Martinsonu

VID pārsūdz lēmumu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) ir nolēmis pārsūdzēt Ģenerālprokuratūras lēmumu, kas pieņemts pirms divām nedēļām. Prokuratūra izbeidza kriminālprocesu daļā pret uzņēmēju Māri Martinsonu, saistībā ar tā dēvēto "būvnieku lietu".

Martinsona saistība ar SIA "Lucidus"

Šis kriminālprocess attiecās uz Martinsonu un viņam reiz piederējušo uzņēmumu SIA "Lucidus", kurš tika apsūdzēts par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Šī lieta ieguvusi plašu sabiedrības uzmanību, ņemot vērā tās ietekmi uz būvniecības nozari un nodokļu sistēmu kopumā.

VID vadītājas paziņojums

Raidījumā "Krustpunktā" par šo lēmumu informēja VID vadītāja Baiba Šmite-Roķe. Viņa uzsvēra, ka VID ir apņēmies aizstāvēties pret lēmumu, kurš var samazināt valsts budžeta ienākumus un radīt negatīvu ietekmi uz nodokļu ētiku.

Sabiedrības reakcija

Šis solis no VID puses, bez šaubām, radījis sabiedrībā dažādas reakcijas. Daži uzskata, ka tas ir nepieciešams, lai nodrošinātu godīgu konkurenci un nodokļu maksāšanu, kamēr citi skeptiski raugās uz nozares reputāciju un iespējamo ietekmi uz nākotnes uzņēmējdarbību.

Turpmākā rīcība

Lai arī VID ir iesniedzis pārsūdzību, pagaidām nav skaidrs, kādas būs turpmākās rīcības, kā arī vai prokuratūra varētu mainīt savu lēmumu. Šī lieta noteikti turpinās būt aktuāla tēma Latvijas medijos un sabiedriskajā diskursā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas