«Tie, kas mums apkārt» – savrupais mākslas ceļš gleznotājas Ģertrūdes Zeiles jaunākajā izstādē
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 11:06
  • LSM
  • 5

«Tie, kas mums apkārt» – savrupais mākslas ceļš gleznotājas Ģertrūdes Zeiles jaunākajā izstādē

Izstādes atklāšana un konteksts

28. oktobrī galerijā ISTABA notiks gleznotājas Ģertrūdes Zeiles personālizstāde "Tie, kas mums apkārt". Šī izstāde iepazīstinās apmeklētājus ar mākslinieces jauno portretu sēriju, kā arī iekļaus dažus senākus darbus, kas papildina un bagātina pašreizējās pārdomas par apkārtējiem.

Jauno portretu tematika

Māksliniece Ģertrūde Zeile, izmantojot krāsas un formas, nes vienotību starp pagātni un tagadni. Izstādes darbos viņa pievēršas cilvēku attiecībām un savstarpējai mijiedarbībai, uzsverot, cik svarīgi ir saskatīt tos, kas mums ir apkārt. Katrs jaunais portrets ir savs stāsts, kas atspoguļo ne tikai gleznotās personas individualitāti, bet arī plašāku sociālo kontekstu.

Apvienotie laikmetīgie un vēsturiskie darbi

Papildus jaunajiem portretiem izstādē iegulst arī senāki darbi, kas kalpo kā vēsturiska perspektīva mūsdienu sabiedrībai. Šī kārtība ļauj skatītājam veidot paralēles un izprast mākslas evolūciju, kā arī skatīt to, kā mākslinieces izpratne par apkaimi un cilvēkiem ir attīstījusies laika gaitā.

Apmeklētāju sagaidīšana

Izstāde "Tie, kas mums apkārt" ir aicinājums ikvienam redzēt un izjust, cik nozīmīgi ir iepazīt savus tuvākos un atpazīt viņu stāstus. Visi interesenti ir laipni aicināti apmeklēt izstādi galerijā ISTABA, kur būs iespēja ne tikai apskatīt mākslinieces darbus, bet arī piedalīties diskusijās par mākslu un tās ietekmi uz sabiedrību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas