Cik silts šobrīd ir ūdens Latvijas ūdenstilpēs?Latvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 18:16
  • NRA
  • 6

Cik silts šobrīd ir ūdens Latvijas ūdenstilpēs?

Aktuālā ūdens temperatūra Latvijā

Šobrīd Latvijas ūdenstilpēs ūdens temperatūra svārstās no +7 līdz +11 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtie dati. Šādas temperatūras ir raksturīgas pavasara mēnešiem, kad daba pamazām atdzīvojas pēc garā ziemas perioda.

Salīdzinošais raksturojums

Salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, šī pavasara ūdens temperatūra ir līdzīga vai pat nedaudz augstāka. Tas varētu liecināt par klimatiskajām izmaiņām un pieaugošo globālo sasilšanu, kas ietekmē Latvijas laika apstākļus.

Ūdens aktivitātes un drošība

Tā kā ūdens temperatūra joprojām ir zema, speciālisti brīdina cilvēkus būt uzmanīgiem, plānojot aktivitātes ūdenī. Peldēšanās var būt ne tikai nepatīkama, bet arī bīstama, ņemot vērā riska faktorus, kas saistīti ar hipotermiju. Vasaras sezonā parasti ūdens kļūst silts un saulains, tomēr šobrīd ir vērts atturēties no agrīnām peldēm un izbaudīt citus dabas priekus.

Gaidāmie laika apstākļi

Kā norāda meteorologi, tuvākajās dienās gaidāmas temperatūras izmaiņas, kas var ietekmēt ūdens temperatūru Latvijas ūdenstilpēs. Sagaidāms, ka ar siltākiem laika apstākļiem un vairāk saules gaismas ūdens temperatūra pakāpeniski pieaugs. Tas veicinās arī cilvēku aktivitāti uz ūdens, kad pievērsīsimies peldēšanai un citiem ūdens sporta veidiem.

Secinājums

Ūdens temperatūra Latvijas upēs un ezeros ir decembrī un janvārī pierastā zema līmeņa, tomēr tuvākajās nedēļās, ar gaidāmajiem laika apstākļiem, varam cerēt uz patīkamu ūdens sasilšanu. Tāpēc ir svarīgi sekot līdzi jaunākajiem laika apstākļu un ūdens temperatūras rādītājiem, lai droši izbaudītu vasaras priekus.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas