Robežas stiprināšana. Ar tanku veikti šķēršļu testi – dažāda kalibra šāvieni, pūķu zobu un tanku ežu pievārēšanaLatvijā
Foto un virsraksts: LA
  • šodien 12:58
  • LA
  • 9

Robežas stiprināšana. Ar tanku veikti šķēršļu testi – dažāda kalibra šāvieni, pūķu zobu un tanku ežu pievārēšana

Robežas stiprināšanas testi veikti ar tanku

Pagājušajā nedēļā aizvadīti robežas stiprināšanai plānoto šķēršļu testi, kuru laikā praktiski tika veikta šķēršļu izturības un efektivitātes pārbaude. Šie testi ir daļa no Latvijas aizsardzības stratēģijas, lai stiprinātu valsts robežu aizsardzību un sagatavotos iespējamām drošības krīzēm.

Tanku izmantošana testu veikšanā

Testu laikā ar Nacionālo bruņoto spēku rīcībā esošo “T-55” tanku tika praktiski pārbaudīti vairāku uzņēmumu veidoti pūķu zobi un tanku eži. Šāda pieeja ļāva novērtēt, kā šie šķēršļi spēj izturēt smago bruņoto tehniku un vai tie ir efektīvi pie varbūtējiem uzbrukumiem.

Betona bloku stiprības pārbaude

Tika testēti arī “Lego” tipa betona bloki, kuru stiprību pārbaudīja ar dažāda kalibra šāvieniem no distances. Šie testi bija būtiski, lai saprastu, kā šādus materiālus var pielietot robežu stiprināšanai un cik ilgi tie spēs izturēt pēkšņus uzbrukumus.

PJūtīgo atziņu iegūšana

Kopumā veiktie testi deva lietderīgas atziņas, kuras turpmāk tiks ievērotas robežas aizsardzības līdzekļu iepirkumos. Ekspertu un bruņoto spēku pārstāvju izdarītās novērošanas un analīzes sniegs nepieciešamo informāciju, lai uzlabotu un pielāgotu aizsardzības struktūras, kas nodrošinās efektīvāku un drošāku robežu.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas