Latvija pievienosies jaunai EP konvencijaiLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 16:51
  • NRA
  • 8

Latvija pievienosies jaunai EP konvencijai

Latvijas Saeima apstiprina likumu

Šodien Latvijas Saeima galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas paredz Latvijas pievienošanos Eiropas Padomes (EP) konvencijai par piekļuvi oficiāliem dokumentiem. Šis solis tiek uzskatīts par nozīmīgu faktoru, kas veicinās caurskatāmību un pieejamību informācijai valsts un privātajās iestādēs.

Kas ir EP konvencija?

Eiropas Padomes konvencija par piekļuvi oficiāliem dokumentiem ir svarīgs instruments, kas nodrošina civiliedzīvotājiem tiesības piekļūt valsts institūciju rīcībā esošajiem dokumentiem. Konvencijas mērķis ir veicināt demokrātisku pārvaldību un palielināt valstu institūciju atbildību sabiedrības priekšā.

Ieguvumi no pievienošanās

Pievienojoties šai konvencijai, Latvija apstiprina savu apņemšanos uzlabot pilsoņu iespējas piekļūt publiski pieejamiem dokumentiem. Tas varētu veicināt atklātību un uzticību valsts iestādēm, kā arī sniegt iespējas aktīvāk iesaistīties lēmumu pieņemšanā.

Sabiedrības reakcija

Sabiedrībā ir jūtama pozitīva reakcija uz Saeimas lēmumu, un daudzi eksperti uzsver, ka šis solis varētu veicināt lielāku iesaisti un līdzdalību sabiedrisko jautājumu risināšanā. Vienlaikus tiek izteikti aicinājumi nodrošināt, lai piekļuve būtu viegli uztverama un neprasītu pārmērīgas birokrātiskas procedūras.

Nākotnes perspektīvas

Latvijas pievienošanās EP konvencijai ir solis pretī mūsdienīgākai un atklātākai valsts pārvaldei. Būtiska nozīme ir arī tam, kā tiks īstenota dokumentu piekļuves politika un kādas būs sekas valsts iestāžu darba efektivitātei nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas