Apmeklētāji bažījas par lāču labturību zoodārzā Latgalē
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 18:06
  • LSM
  • 5

Apmeklētāji bažījas par lāču labturību zoodārzā Latgalē

Bažas par lāču labturību zoodārzā

Apmeklētāji un dzīvniekmīļi Augšdaugavas novada Demenes pagastā ir satraukti par lāču turēšanas apstākļiem zooloģiskajā dārzā "Raptors Park". Neseni ziņojumi internetā izraisījuši plašu sabiedrības diskusiju par to, vai šie plēsīgie dzīvnieki tiek pienācīgi aprūpēti un vai viņiem ir nodrošinātas piemērotas dzīves telpas.

Dabas aizsardzības pārvaldes pārbaude

Uz sūdzībām par lāču labturību nekavējoties reaģēja Dabas aizsardzības pārvaldes speciālisti, kuri devās uz "Raptors Park", lai veiktu pārbaudi. Lai gan pārkāpumi netika fiksēti, eksperti norādīja, ka esošie apstākļi nav pietiekami.

Nepieciešamais voljērs lāčiem

Pēc pārbaudes tika konstatēts, ka pusaugu lāčiem ir nepieciešams teju desmit reizes lielāks voljērs, lai viņi varētu dzīvot veselīgāk un dabiskāk. Šī norāde ir izsaukusi vēl lielāku sabiedrības interesi, jo daudziem ir skaidrs, ka dzīvnieku labturība ir jānostiprina ar adekvātām dzīves telpām.

Aicinājums uz rīcību

Dzīvniekmīļi un sabiedrība kopumā aicina zoodārza vadību veikt nepieciešamos pasākumus, lai uzlabotu lāču dzīves apstākļus. Tas ir izšķiroši ne tikai pašu dzīvnieku labturības dēļ, bet arī, lai nodrošinātu, ka zoodārzs turpina būt drošs un pievilcīgs apmeklētājiem, kuri ir ieinteresēti redzēt dzīvniekus viņu tuvākajā vidē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas