ANO: Kopš kara sākuma Ukrainas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par vairāk nekā desmit miljoniemPasaulē
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 19:50
  • NRA
  • 5

ANO: Kopš kara sākuma Ukrainas iedzīvotāju skaits ir samazinājies par vairāk nekā desmit miljoniem

Ukrainas iedzīvotāju skaita samazināšanās

Kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā 2022. gada februārī, saskaņā ar ANO datiem, valsts iedzīvotāju skaits ir samazinājies par vairāk nekā desmit miljoniem. Šī neticamā demogrāfiskā krīze ir būtiski ietekmējusi ne tikai pašu Ukrainu, bet arī visu reģionu, radot plašas humanitārās un sociālās sekas.

Izsistās ģimenes un cilvēku migrācija

Kara sekas ir spiedušas ne tikai uz iedzīvotāju skaitu, bet arī radījušas milzīgu bēgļu krīzi. Mēs redzam, ka daudzi ukraiņi ir spiesti pamest savas mājas vai pat valsti, meklējot drošību un labākas iespējas citur. ANO lēš, ka vismaz pieci miljoni ukraiņu ir bēguši uz citām valstīm, bet daudz citu ir iekšēji pārvietoti, meklējot drošu patvērumu ukraiņu teritorijā.

Ekonomiskās sekas un sociālā spriedze

Iedzīvotāju skaita samazināšanās ir arī būtiski ietekmējusi Ukrainas ekonomiku. Jau tā vājā ekonomika ir pakļauta papildu spiedienam, jo samazinās pieprasījums pēc precēm un pakalpojumiem, kā arī slīd lēmumi par investīcijām. Turklāt, ar cilvēku skaita samazināšanos koronavīrusa radītās problēmas ir pieaugušas, un sociālā spriedze valsts teritorijā ir pieaugusi.

Starptautiskā reakcija un atbalsts

Dažādas starptautiskas organizācijas, tostarp ANO, ir aicinājušas pasauli palīdzēt Ukrainai šajā grūtajā laikā. Ir nepieciešams ne tikai sniegt humanitāro palīdzību bēgļiem un iekšēji pārvietotiem cilvēkiem, bet arī nodrošināt ilgtermiņa atbalstu, lai palīdzētu valsts atjaunošanai, kad beigsies karš.

Nākotnes perspektīvas

Diemžēl, ņemot vērā kara turpināšanos un pieaugošās spriedzes sociālajā un ekonomiskajā sfērā, prognozēt Ukrainas nākotni ir ārkārtīgi grūti. Pasaules sabiedrībai ir steidzami jārīkojas, lai novērstu vēl dziļāku humanitāro krīzi, jo kara sekas ir acīmredzamas un satraucošas. Gaidāmā starptautiskā atbalsta pieaugšana ir dzīvotspējīgs risinājums, kas varētu palīdzēt Ukrainai atgūties un atjaunoties.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas