Apvienība «Pilsēta cilvēkiem» aicina Rīgā atcelt bezmaksas stāvvietas elektroauto
Dzīve un stils
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 11:52
  • LSM
  • 9

Apvienība «Pilsēta cilvēkiem» aicina Rīgā atcelt bezmaksas stāvvietas elektroauto

Apvienības aicinājums Rīgas domei

Apvienība "Pilsēta cilvēkiem" ir vērsusies pie Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta ar konkrētu aicinājumu – atcelt bezmaksas stāvvietu priekšrocības elektroautomobiļiem. Šis solis ir pirmais solis ceļā uz ilgtspējīgu mobilitāti pilsētā, kā arī uzlabotas pilsētvides kvalitātes nodrošināšanu.

Esošā situācija Rīgas autostāvvietās

Pašlaik lielākajā daļā Rīgā esošo autostāvvietu, ko apsaimnieko uzņēmums "Rīgas satiksme", elektroauto var novietot bez maksas. Tā ir prakse, kas, kā uzskata "Pilsēta cilvēkiem", negatīvi ietekmē pilsētvidi, veicinot autotransporta piesārņojumu un neizbēgamos sastrēgumus.

Ietekme uz pilsētvidi

Apvienība ir paudusi bažas, ka neierobežota bezmaksas stāvvieta elektroauto veicina to masveida izmantošanu, kas var novest pie problēmām ar pārmērīgu autotransporta kustību un samazinātu sabiedriskā transporta izmantošanu. "Iespēja novietot automobili jebkurā vietā bez maksas nomāc citus mobilitātes risinājumus," norādīja apvienības pārstāvis.

Turpmākie soļi un iniciatīvas

Apvienība aicina Rīgas domi veikt pārskatīšanu par elektroauto pieejamību stāvvietās un izstrādāt ilgtspējīgākas mobilitātes politikas. Iespams, ka nākotnē var tikt izstrādātas jaunas iniciatīvas, kas veicinātu gan zaļo transportu, gan sabiedriskā transporta attīstību, tādējādi veidojot ērtāku un draudzīgāku pilsētvidi visiem iedzīvotājiem.

Secinājums

Vēršoties pie Rīgas domes, apvienība "Pilsēta cilvēkiem" skaidri iezīmē nepieciešamību pārskatīt esošo situāciju, lai veicinātu ilgtspējīgu un savstarpēji izdevīgu pilsētas transporta sistēmu. Ir svarīgi, lai nākotnē Rīga kļūtu par paraugu citiem Latvijas reģioniem zaļās mobilitātes veicināšanā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas