Ar veļiem atnācis un ar veļiem aizgājis. Durbē aizvadīts pēdējais «Zemlikas» festivāls
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 18:56
  • LSM
  • 3

Ar veļiem atnācis un ar veļiem aizgājis. Durbē aizvadīts pēdējais «Zemlikas» festivāls

Festivāla "Zemlika" pēdējā iznākšana

Mūzikas, mākslas un vietējās ražas festivāls "Zemlika", kas kopš 2011. gada oktobrī regulāri pulcējis apmeklētājus Latvijas mazākajā pilsētā Durbē, aizvadītās nedēļas nogalē piedzīvoja savu pēdējo reizi. Šis festivāls kļuvis par nozīmīgu notikumu gan vietējiem, gan ārvalstu apmeklētājiem, piedāvājot bagātīgu kultūras programmu un unikālu atmosfēru.

Organizatoru izaicinājumi

Festivāla rīkotāji norādīja, ka lēmums neturpināt "Zemlikas" tradīciju ir bijis grūts, taču neizbēgams. Galvenie iemesli ir morālais nogurums un nepārtrauktā cīņa ar organizatoriskiem un birokrātiskiem šķēršļiem, kas ar katru gadu tikai vairojuši festivāla organizatoru slogu. "Mēs esam pieraduši pie daudzām grūtībām, taču šis gads ir bijis īpaši izaicinošs," komentēja festivāla rīkotāji.

Festivāla mantojums un nākotnes iespējas

Neskatoties uz festivāla noslēgumu, rīkotāji izteica cerību, ka "Zemlika" varētu atdzimt nākotnē citā formātā, laikā un vietā. "Mēs negribam teikt, ka viskas ir beidzies. Iespējams, nākotnē mēs atgriezīsimies ar kaut ko jaunu un aizraujošu," papildināja organizatori. Šis paziņojums atstāj vietu cerībām, ka festivāla gars turpinās dzīvot, neskatoties uz šīsdienas izaicinājumiem.

Atskatoties uz pagātni

"Zemlika" ir bijusi ne tikai mūzikas svētki, bet arī platforma, kur vietējie mākslinieki varēja izpaust savu talantu, kā arī iespēja apmeklētājiem iepazīt Latvijas kultūru tuvāk. Līdz šim festivāls pulcēja dažādu žanru pārstāvjus, un tā laikā Durbes ielas pārvērtās par dzīvīgu kultūras telpu. Festivāla beigšanās ir zaudējums ne tikai Durbes, bet arī visas Latvijas kultūras ainai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas