Ar vienīgo koncertu Baltijā koncertzālē «Lielais dzintars» uzstāsies Freiburgas baroka orķestris
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 07:53
  • LSM
  • 7

Ar vienīgo koncertu Baltijā koncertzālē «Lielais dzintars» uzstāsies Freiburgas baroka orķestris

Freiburgas baroka orķestra atgriešanās Latvijā

Ar vienīgo koncertu Baltijā, kas norisināsies koncertzālē "Lielais dzintars", Freiburgas baroka orķestris šajā svētdienā atgriezīsies Latvijā pēc 16 gadu pārtraukuma. Šis notikums solās būt muzikāls svētku dienas notikums, ko gaida daudzi klasiskās mūzikas mīļotāji.

Baha "Brandenburgas koncerti" un Gotfrīda fon der Golca loma

Liepājā klausītājiem būs iespēja dzirdēt visus sešus Johana Sebastiāna Baha "Brandenburgas koncertus". Šie koncerti tiek uzskatīti par vienu no krāšņākajām baroka stila mūzikas pērlēm un ir stūrakmeņi šī mūzikas žanra vēsturē. Koncertu vadīs Gotfrīds fon der Golcs, orķestra mākslinieciskais līdzvadītājs un ievērojamais vijolnieks, kuram ir īpaša saistība ar Liepāju.

Pasākuma nozīme un gaidīšana

Šis koncerts nebūt nav nejauša norise – tas ir ilgi gaidīts notikums, kas piedāvā unikālu iespēju baudīt autentisku baroka mūziku augstā mākslinieciskā līmenī. Klausītāji tiek aicināti izmantot šo izdevību un piedalīties reizē, kad Liepāja kļūs par izcilas mūzikas epicentru. Brīnišķīgā atmosfēra, kā arī Gotfrīda fon der Golca izpildījums, solās radīt neaizmirstamu muzikālu pieredzi.

Noslēgumā

Freiburgas baroka orķestra uzstāšanās ir svarīgs notikums ne tikai Liepājai, bet arī visai Latvijas kultūras videi. Šādas iespējas tiek novērtētas, un to nozīme ir pāri visam – šī svētdiena bez šaubām paliks atmiņā daudziem mūzikas cienītājiem.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas