Arhitekti aicina apturēt Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītāja amata konkursu
Kultūra
Foto un virsraksts: LSM
  • vakar 09:56
  • LSM
  • 9

Arhitekti aicina apturēt Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadītāja amata konkursu

Arhitektu aicinājums apturēt konkursa procesu

Vairāk nekā 30 arhitekti un domubiedri ir izteikuši savu satraukumu attiecībā uz Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (NKMP) vadītāja amata konkursu. Viņi ir iesnieguši atklātu vēstuli kultūras ministrei un Valsts kancelejai, kurā pauž nepieciešamību pārdomāt šī procesa virzību.

Bažas par pārvaldes nākotni

Arhitekti norāda, ka ambīcijas un vīzijas, kas saistītas ar Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes darbību, ir nepieciešamas, lai saglabātu un attīstītu Latvijas kultūras mantojumu. Atklātajā vēstulē uzsvērta iepriekšējo vadītāju pieredze un kompetence, kā arī izteiktas bažas, ka jaunietim, kurš varētu nonākt pie amata, var trūkt nepieciešamo zināšanu un izpratnes par kultūras mantojuma specifiku.

Arhitektu aicinājums uz dialogu

Arhitekti aicina ministres un Valsts kancelejas pārstāvjus uz dialogu, lai noskaidrotu, kā varētu uzlabot Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes vadību un veiksmīgi risināt aktuālās problēmas. Viņi atkārto, ka nav pret inovācijām un pārmaiņām, bet aicina uz apdomātu pieeju, lai nodrošinātu, ka pārvalde turpina kalpot valsts un sabiedrības interesēm.

Kultūras mantojums ir mūsu identitāte

Nacionālais kultūras mantojums ir svarīga mūsu identitātes sastāvdaļa, un arhitekti uzsver, ka šāda veida vadība ir jāuztic profesionāļiem, kuri apzinās tās nozīmi. Pārvaldes loma kultūras mantojuma saglabāšanā un attīstībā ir nozīmīga, tādēļ ir svarīgi nodrošināt, lai jaundibinātās vadības komandas sastāvā būtu ekspertu viedokļi un pieredze.

Nākotnes perspektīvas

Lai gan šobrīd ir izsludināts vadītāja amata konkurss, arhitekti cer, ka tā vietā tiks izstrādāta jauna pieeja, kas ietver plašāku sabiedrības viedokļu ieguvi un eksperta rekomendācijas. Tas varētu palīdzēt nodrošināt, ka Nacionālās kultūras mantojuma pārvalde turpmāk veiksmīgi darbojas un aizsargā Latvijas kultūras bagātības.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas