Arhitekti aicina ministri un VK apturēt "notiekošu eksperimentu" ar NKMP vadītāja nomaiņuLatvijā
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 16:39
  • NRA
  • 5

Arhitekti aicina ministri un VK apturēt "notiekošu eksperimentu" ar NKMP vadītāja nomaiņu

Arhitektu aicinājums ministriem

Arhitekti un domubiedri ir pauduši satraukumu par notiekošo procesu Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (NKMP) vadītāja nomaiņā. Viņi uzsver, ka pašreizējais konkursa formāts un tā nodrošināšana ir "neveiksmīgi organizēta" aktivitāte, kas ietekmē ne tikai kultūras nozari, bet arī sabiedrību kopumā.

Īpaša uzmanība konkursta organizēšanai

Aicinājums vērsts uz kultūras ministres Agneses Lāces (P) un Valsts kancelejas (VK) uzmanību, lai viņi pārdomātu konkursu un tā sekas. Arhitekti uzsver, ka Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde ir būtiska organizācija, kuras vadītāja pienākumi prasa augstu profesionālo līmeni un pieredzi, kas šajā procesā varētu tikt apdraudēta.

Kultūras mantojuma nozīme

Arhitekti apgalvo, ka nepareiza vadītāja izvēle var radīt negatīvas sekas kultūras mantojuma saglabāšanā un attīstībā. Tādējādi, viņi aicina attiecīgās institūcijas īstenot rūpīgu un pārdomātu pieeju, lai nodrošinātu, ka Nacionālās kultūras mantojuma pārvalde turpina veiksmīgi pildīt savus uzdevumus.

Nākotnes perspektīvas

Pasaules kultūras mantojums ir vērtība, kas prasa apzinātu un atbildīgu pārvaldību. Arhitektu uzsāktais aicinājums būtu jāuztver nopietni, lai nodrošinātu veiksmīgu un profesionālu vadību, kas spēs efektīvi reaģēt uz modernajiem izaicinājumiem un prasībām kultūras jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas