Arhitekti un domubiedri aicina kultūras ministri un VK pārdomāt NKMP vadības nomaiņas procesuZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Arhitekti un domubiedri aicina kultūras ministri un VK pārdomāt NKMP vadības nomaiņas procesu

Arhitektu un domubiedru aicinājums

Arhitekti un domubiedri ir izteikuši satraukumu par Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes (NKMP) vadības nomaiņas procesa gaitu. Šajā atklātajā vēstulē viņi aicina kultūras ministri Agnesi Lāci un Valsts kanceleju (VK) izvērtēt un pārdomāt esošo situāciju, norādot uz problēmām, kas varētu negatīvi ietekmēt kultūras mantojuma saglabāšanu un attīstību Latvijā.

Neveiksmīgi organizēts konkurss

Paredzētais vadītāja amata konkurss tiek kritizēts kā "neveiksmīgi organizēts". Arhitekti uzsver, ka šāds konkurss var radīt neskaidrības un neuzticību sabiedrībā. Viņi norāda, ka šādā svarīgā procesā ir nepieciešams nodrošināt caurredzamību un profesionalitāti, lai garantētu kvalitatīvu un atbalstītu vadību NKMP.

Bažas par kultūras mantojuma nākotni

Zināma bažas par to, kā šī vadības maiņa var ietekmēt Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanu un tā attīstību nākotnē. Arhitekti aicina valdību ievērot un turpināt strādāt pie kultūras objektu saglabāšanas strateģijas, kas būtu jāsabalansē ar modernām prasībām un sabiedrības vajadzībām.

Sabiedrības atbalsts

Aicinājums pārdomāt vadības nomaiņas procesu ir pieaudzis arī ar sabiedrības atbalstu. Daudzi iedzīvotāji un kultūras nozares pārstāvji pauž viedokli, ka ir svarīgi stabilizēt NKMP vadību un nodrošināt kvalitatīvu kultūras mantojuma pārvaldību, lai nodrošinātu Latvijas kultūras bagātību saglabāšanu arī nākamajām paaudzēm.

Secinājumi un nākamie soļi

Arhitekti un domubiedri cer, ka kultūras ministre un Valsts kanceleja ņems vērā viņu iebildumus un novērtēs nepieciešamību izstrādāt jaunu pieeju vadības nominācijai. Šis ir svarīgs brīdis, lai sākotnēji nostiprinātu kultūras mantojuma saglabāšanu un izpratni par to, cik būtiski ir saglabāt Latvijas kultūridentitāti.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas