ASV valsts sekretāra vietnieks: Krievija ir zaudējusi simtiem tūkstošus cilvēku, kuri bija vitāli svarīgi valsts nākotnei un ekonomiskajai izaugsmei Ārzemēs
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

ASV valsts sekretāra vietnieks: Krievija ir zaudējusi simtiem tūkstošus cilvēku, kuri bija vitāli svarīgi valsts nākotnei un ekonomiskajai izaugsmei

ASV valsts sekretāra vietnieka paziņojums par Krievijas zaudējumiem

ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O'Braiens nesen izteicās, ka Krievija ir zaudējusi simtiem tūkstošu cilvēku, kuri bija vitāli svarīgi valsts nākotnei un ekonomiskajai izaugsmei. Šie zaudējumi, viņaprāt, ir nepārprotams signāls par to, cik smagi Krievija ir ietekmējusi konflikti un neveiksmīgas politikas.

Pārpartnerības nozīme ASV ārpolitikā

O'Braiens uzsvēra, ka Amerikas Savienotajām Valstīm ir būtiski atrast uzticamus partnerus, kas var skaidri norādīt uz to, ka Vašingtona nedara pietiekami daudz, lai risinātu aktuālās starptautiskās problēmas. Ņemot vērā to, Latvija ir stratēģisks partneris, un tās attiecības ar ASV ir augsti vērtētas.

Rīgas konference – vieta diskusijām un sadarbībai

Intervijā, kas notika drošības un ārpolitikas foruma "Rīgas konference" ietvaros, O'Braiens atklāja, ka tāda veida pasākumi ir būtiski ne tikai diskusijām par drošību un sadarbību, bet arī skaidrāku mērķu noteikšanai attiecībā uz nākotnes izaicinājumiem. Viņš norādīja, ka šāda veida platformas ļauj dalīties ar pieredzi un veidot stabilas partnerības.

Secinājums par attiecībām starp Latviju un ASV

Secinājumā O'Braiens uzsvēra, cik svarīgi ir turpināt sadarbību starp Latviju un ASV, lai nodrošinātu drošību reģionā un stiprinātu demokrātiskās vērtības. Viņš cer, ka šādas diskusijas un sadarbība turpināsies arī nākotnē, radot jaunas iespējas abu valstu attiecību attīstībā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas