ASV valsts sekretāra vietnieks: Putins ir upurējis Krievijas nākotni un tās vietu modernajā ekonomikāZiņas
Foto un virsraksts: Diena

ASV valsts sekretāra vietnieks: Putins ir upurējis Krievijas nākotni un tās vietu modernajā ekonomikā

ASV valsts sekretāra vietnieka paziņojumi par Krieviju

ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss O’Braiens nesen sniedza interviju aģentūrai LETA, kurā izteica noraidošu viedokli par Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīcību un tās sekām uz valsts nākotni. O’Braiens uzsver, ka Putins ir upurējis Krievijas nākotni un tās iespējas modernajā ekonomikā, veicot destruktīvu politiku, kas ir novedis pie starptautiskās izolācijas.

Maskavas karš pret Ukrainu

O’Braiens norādīja, ka Maskavas īstenotais karš pret Ukrainu ir radījis ievērojamas sekas ne tikai Ukrainai, bet arī pašai Krievijai. Atkārtoti uzsvērdams, ka pretlikumīgās darbības un agresīvas militāras stratēģijas ilgtermiņā neveicinās stabilitāti ne reģionā, ne pasaulē, viņš analizēja, kā šis konflikts ir ietekmējis Krievijas ekonomiku un tās iespējas piekļūt globālajiem tirgiem.

Izspiešana no ienākumiem bagātākajiem tirgiem

Krievijas strauja izspiešana no visienesīgākajiem tirgiem ir būtiska problēma, uz ko norāda O’Braiens. Viņš apgalvo, ka Putina valdīšanas dēļ Krievija ir zaudējusi piekļuvi tehnoloģijām un investīcijām, kas ir kritiski svarīgas moderna ekonomikas modeļa attīstībā. Šāds attistības kavējums var novest pie ilgstošām ekonomiskām sekām un apliecina, ka Krievija ir ceļā uz arvien lielāku izolāciju.

Secinājumi par Krievijas nākotni

O’Braiens paziņojumi rada skaidru ainu par Krievijas nākotni, ja tā turpinās virzīties pa pašreizējo ceļu. Eksperti norāda, ka šāda politika, ko īsteno Putin, neatrisinās karu kurināšanas sekas un nenovedīs pie ilgtspējīgas attīstības. Kā atzīmēja ASV valsts sekretāra vietnieks, Krievijai būtu jāizvēlas cits ceļš – dialogs un sadarbība, pretējā gadījumā valsts var piedzīvot vēl lielākas ekonomiskās un sociālās grūtības nākotnē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas