ASV valsts sekretāra vietnieks raksturojis šodienas KrievijuPolitika
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 09:00
  • NRA
  • 9

ASV valsts sekretāra vietnieks raksturojis šodienas Krieviju

ASV Valsts sekretāra vietnieka komentāri par Krieviju

Amerikas Savienoto Valstu valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas jautājumos Džeimss O'Braiens šodien izteica būtiskus komentārus par Krieviju un tās lomu mūsdienu pasaulē. Intervijā aģentūrai LETA viņš norādīja, ka Krievija šobrīd ir izvirzījusi nopietnus izaicinājumus, ar kuriem saskaras rietumvalstis. O'Braiens uzsvēra Krievijas agresīvo ārpolitiku un tās centienus apšaubīt starptautisko kārtību.

ASV attiecības ar Latviju

O'Braiens arī pauda augstu novērtējumu par attiecībām starp ASV un Latviju. Viņš uzsvēra, ka Amerikas Savienotajām Valstīm ir ļoti nepieciešami partneri, kuri spēj skaidri norādīt uz Vašingtonas nepietiekamo rīcību attiecībā uz drošību un ārpolitiku. Šādas partnerības ir vitāli svarīgas, lai kopīgi atbalstītu demokrātiju un stabilitāti šajā reģionā.

Rīgas konference un tās nozīme

Džeimss O'Braiens sniedza šo interviju laikā, kad Rīgā notika ikgadējā "Rīgas konference", kura pulcēja daudzus vadošos politiķus un ekspertus, lai diskutētu par aktuālajiem drošības jautājumiem. Konference ir kļuvusi par nozīmīgu platformu, kur dalībnieki var dalīties idejās un risinājumos, lai stiprinātu sadarbību reģionā. O'Braiens akcentēja, ka šādas diskusijas ir nepieciešamas, lai apvienotu spēkus pret pieaugošām globālām aizsardzības un drošības problēmām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas