
Atbild ārsti - cik olas var apēst nedēļā, nebaidoties no holesterīna līmeņa paaugstināšanās?
Jauns pētījums par olu lietošanas ietekmi uz holesterīnu
Jauni dati, kas iegūti pētījumā, kas veikts ASV, ir izgaismojuši diskusijas par olu lietošanas ietekmi uz holesterīna līmeni. Izdevums “Health” ziņo, ka iepriekš uzskatītais priekšstats par olu kā holesterīnu palielinošu pārtikas produktu ir apgāzies.Olās esošās barības vielas un to ietekme uz veselību
Olas ir bagātas ar augstas kvalitātes olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām, kas ir būtiskas mūsu organismam. Izrādās, ka norādītās uzturvielas var pozitīvi ietekmēt cilvēku veselību un varētu pat uzlabot holesterīna profilu. Pētījums rāda, ka, iekļaujot olas ikdienas uzturā, holesterīna līmeņa paaugstināšanās risks varētu būt.. nav tik liels, kā ticis domāts.Ko saka ārsti par olu patēriņu
Eksperti ieteicina, ka mērenība ir atslēga. Pētījums neatbalsta ideju, ka iknedēļas olas patēriņu līdz 7–12 olām varētu uzskatīt par riskantu. Tomēr katra cilvēka individuālās veselības vēstures un ģenētikas dēļ ir svarīgi konsultēties ar ārstu, lai noteiktu optimālo olu patēriņa apjomu.Secinājumi un ieteikumi
Jaunākie pētījumi atbalsta ēdienkarti, kurā ir iekļautas olas, kā daļu no sabalansēta uztura. Līdzekļi, kas balstīti uz viedokļiem un pierādījumiem, liecina, ka olu lietošanā var būt gan pozitīvas, gan neitrālas sekas attiecībā uz holesterīnu, radot iespēju iedzīvotājiem veikt izsvērtus lēmumus par savu uzturu. Tomēr, lai iegūtu visus ieguvumus no olām un samazinātu potenciālos riskus, nekautrējieties meklēt profesionālu medicīnisku konsultāciju.
Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit