Atklāta izstāde "Ivara Selecka iela. Selecku dzimta un kino"Dzīvesstils
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 20:44
  • NRA
  • 4

Atklāta izstāde "Ivara Selecka iela. Selecku dzimta un kino"

Jaunā izstāde Rīgas Kino muzejā

Latvijas Kultūras akadēmijas Rīgas Kino muzejā atklāta jauna izstāde ar nosaukumu "Ivara Selecka iela. Selecku dzimta un kino". Izstāde veltīta izcila latviešu režisora Ivara Selecka mantojumam un viņa dzimtas vēsturei, kā arī viņa ieguldījumam Latvijas kinomākslā.

Ivara Selecka dzīve un darbi

Ivars Seleckis ir viens no vadošajiem latviešu režisoriem, kura darbi ir atzīti ne tikai Latvijā, bet arī starptautiskā mērogā. Viņa filmas ir dzīvīgas stāstīšanas piemēri, kas rāda cilvēku dzīves un jūtas, nekavējoties piesaistot skatītāju uzmanību. Izstādē ir iekļauti ne tikai filmas, bet arī personīgās fotogrāfijas, dokumenti un citi artefakti, kas atklāj Selecka dzīves ceļu un radošo procesu.

Selecku dzimtas stāsts

Izstāde ne tikai izliek selektīvās filmas, bet arī izgaismo Selecku dzimtas stāstu, kas ir cieši saistīts ar Latvijas kultūras un mākslas attīstību. Apmeklētāji var uzzināt par Ivara Selecka radiniekiem un viņu ieguldījumu kultūras dzīvē, kā arī par to, kā dzimtas tradīcijas un vērtības ir ietekmējušas reģiona kino mākslu.

Izstādes nozīme un ietekme

"Ivara Selecka iela. Selecku dzimta un kino" izstāde ir svarīgs solis Latvijas kultūras mantojumā, kas palīdz mums labāk izprast latviešu kino vēsturi un tās attiecības ar ģimenes tradīcijām. Tās apmeklētājiem ir iespēja iepazīt ne tikai Selecka darbus, bet arī citas Latvijas kinamatvijas ikonas un vērtības, kas veido mūsdienu kino ainavu.

Izstādes norises laiks un vieta

Izstāde būs pieejama apmeklētājiem Rīgas Kino muzejā visu rudeni. Aicinām visus interesentus ierasties un piedalīties šajā aizraujošajā ceļojumā caur Ivara Selecka un viņa dzimtas ietekmi uz Latvijas kino.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas