Atklāts, kuri virtuves priekšmeti ir kaitīgi veselībai un var izraisīt vēziCiti
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 16:30
  • NRA
  • 5

Atklāts, kuri virtuves priekšmeti ir kaitīgi veselībai un var izraisīt vēzi

Jauns pētījums par virtuves priekšmetu ietekmi uz veselību

Pētnieki ir publicējuši satraucošu pētījumu žurnālā "Chemosphere", kurā atklāti virtuves priekšmeti, kas plaši izmantoti ikdienā, var ievērojami apdraudēt cilvēku veselību. Pētījuma rezultāti liecina, ka daži no šiem priekšmetiem var veicināt vēža šūnu attīstību, radot bažas par to ietekmi uz mūsu dzīves kvalitāti.

Virtuves priekšmetu liste

Pētījuma autori ir identificējuši vairākas kategorijas virtuves priekšmetiem, kas var būt bīstami. Tie ietver: 1. **Plastmasas trauki**: Daži plastmasas materiāli satur bisfenolu A (BPA) un ftalātus, kas tiek uzskatīti par iespējamiem kancerogēniem. Ilgstoša saskare ar šiem materiāliem var palielināt hormonālas disbalansa risku. 2. **Pannas un katli**: Nešķīstošās pannas, kas izgatavotas ķīmiskos procesos, var izdalīt kaitīgas vielas, sildot augstās temperatūrās. Daudzās no šīm pannām ir pēdas PTFE un PFOA, kas ir saistītas ar vairākām nopietnām slimībām. 3. **Pārtikas iepakojums**: Iepakojumi, kas satur polistirola vai citus sintētiskos materiālus, var atbrīvot toksiskas vielas pārtikā, īpaši karstā vai eļļā ceptā pārtikā.

Ieteikumi drošai virtuves uzņemšanai

Ņemot vērā šo pētījumu, eksperti iesaka patērētājiem pievērst uzmanību virtuvē izmantojamajiem priekšmetiem un izvēlēties drošākus variantus: - Izvēlieties stikla vai nerūsējošā tērauda traukus, kuri ir droši veselībai. - Izmantojiet tikai drošu pārtikas iepakojumu, pārbaudot, vai tas ir bez BPA un citiem kaitīgiem savienojumiem. - Izvairieties no augsto temperatūru ietekmēšanas uz nešķīstošajiem traukiem, izmantojot tos mazu temperatūru cepšanai un sildīšanai.

Noslēgums

Jaunā pētījuma atklājumi liek mums apdomāt mūsu virtuves ieradumus. Veselības saglabāšana ir svarīga ikvienam, tāpēc ir vērts ieguldīt laiku, izvēloties pareizos virtuves priekšmetus. Lai arī izmaiņas var prasīt laiku, ilgtermiņā tās var sniegt būtisku ieguvumu veselībai.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas