Atšķirība starp saaukstēšanos un gripuSkaistums&Veselība
Foto un virsraksts: NRA
  • vakar 12:03
  • NRA
  • 5

Atšķirība starp saaukstēšanos un gripu

Saaukstēšanās un gripas pamata atšķirības

Saaukstēšanās un gripa ir divi izplatītākie elpceļu infekciju veidi, kas var radīt līdzīgus simptomus. Abu slimību gadījumā cilvēki var sajust izteiktu diskomfortu, tomēr ir svarīgi saprast, kādi ir galvenie atšķirīgie faktori. Saaukstēšanās parasti izpaužas ar viegliem simptomiem, tādiem kā iesnas, kakla sāpes un nelielu nogurumu. Savukārt gripa bieži vien ir smagāka, ar augstu drudzi, galvassāpēm un vispārēju nespēku.

Simptomu pārklāšanās un diagnostika

Simptomi, kas saistīti ar saaukstēšanos un gripu, ne vienmēr ir viegli atšķirami. Kā norāda healthline.com, deguna sastrēgumi, sarkans deguns un kakla skrāpēšanās ir izplatīti gan saaukstēšanās, gan gripas gadījumā. Turklāt galvassāpes ir biežas pazīmes abās slimībās. Tādēļ, ja jums ir šie simptomi, ir grūti noteikt, vai tas ir saaukstēšanās vai gripas slimība bez ārsta veiktā ātrā gripas testa. Šis tests tiek veikts ar vates tamponu, ņemot paraugu no deguna vai rīkles aizmugures.

Profilakse un ārstēšana

Lai gan saaukstēšanās un gripa ir atšķirīgas slimības, profilakse un ārstēšana abos gadījumos ir līdzīgas. Regulāra roku mazgāšana, veselīgs dzīvesveids un vakcinācija pret gripu ir svarīgas stratēģijas, lai samazinātu infekciju risku. Ja slimība jau ir uznākusi, atpūta, šķidrumu uzņemšana un simptomu ārstēšana ar pārdošanā pieejamajiem medikamentiem var palīdzēt ātrāk atveseļoties gan no saaukstēšanās, gan gripas.

Kopsavilkums

Lai gan saaukstēšanās un gripa var izpausties līdzīgi, ir svarīgi pievērst vērību simptomu smagumam un veikt pareizu diagnostiku. Ja ir nepieciešamība, nekautrējieties meklēt medicīnisko palīdzību, lai saņemtu atbilstošu ārstēšanu un ieteikumus. Atcerieties, ka jūsu veselība ir svarīgākais, un profilakse ir labākais veids, kā pasargāt sevi no elpceļu infekcijām.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas