Avoti: Raķešu triecienā pie Doneckas nogalināti seši Ziemeļkorejas virsniekiZiņas
Foto un virsraksts: Diena

Avoti: Raķešu triecienā pie Doneckas nogalināti seši Ziemeļkorejas virsnieki

Trieciena apstākļi

Krievijas okupētajā Ukrainas Doneckas apgabalā ceturtdien notika intensīva raķešu apšaude, kuras rezultātā dzīvību zaudēja vairāk nekā 20 karavīri. Saskaņā ar informāciju, ko sniedz ukraiņu tīmekļa izdevums "Kyiv Post", starp nogalinātajiem ir arī seši Ziemeļkorejas virsnieki.

Ziemeļkorejas virsnieku loma

Ziemeļkorejas virsnieku klātbūtne Krievijas okupētajā Ukrainā ir bijusi acīmredzama jau ilgāku laiku. Šie virsnieki, iespējams, ir iesaistījušies militārās apmācībās un taktisko operāciju plānošanā, sniedzot atbalstu Krievijas spēkiem. Tomēr viņu pilna loma un iesaistes pakāpe konfliktā joprojām ir neskaidra.

Ukrainas izlūkdienestu informācija

Ukrainas izlūkdienests ir apstiprinājis, ka trieciena laikā tika nogalināti seši virsnieki. Avoti ziņoja, ka šie Ziemeļkorejas militārie īstenotāji varētu sagādāt draudus Ukrainas spēkiem, un šāds trieciena rezultāts ir stratēģiski nozīmīgs, lai atjaunotu mērogus karā.

Starptautiskā reakcija

Šis incidents, kā arī Ziemeļkorejas militārā iesaiste Krievijas iebrukumā Ukrainā, ir izsaucis starptautiskas bažas. Politiskie eksperti norāda, ka šādas sadarbības varētu vēl vairāk saasināt reģionālo drošību un pārliecināt citas valstis pastiprināt savas pozīcijas attiecībā uz Krieviju un tās sabiedrotajiem.

Nobeiguma piezīmes

Šis notikums norāda uz turpmākajām diplomātiskajām spriedēm un konfliktu apstākļiem reģionā. Uzklausot Ukrainas izlūkdienestu informāciju, ir skaidrs, ka karš starp Ukrainu un Krieviju ieņem arvien plašāku starptautisku dimensiju, kurā Ziemeļkoreja, visticamāk, turpinās saņemt ievērojamu uzmanību.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz Diena portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas