Balinska un Bļugera kautiņš: pirmā reize NHL, bet latvieši savā starpā kārtīgi izplūkušies arī citur Sports
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Balinska un Bļugera kautiņš: pirmā reize NHL, bet latvieši savā starpā kārtīgi izplūkušies arī citur 

Vēsturiskais brīdis Nacionālajā hokeja līgā

Naktī uz 18. oktobri Uvis Balinskis un Teodors Bļugers kļuva par pirmajiem latviešiem, kuri savstarpēji sakāvušies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) laukumiem. Šis brīdis ir ievērojams ne tikai Latviešu hokeja vēsturē, bet arī kā jauns solis nacionālā sporta attīstībā ārpus Latvijas robežām. Hokeja fani pie televizoriem noteikti nepalaida garām šo notikumu, kas ir jauns posms latviešu klātbūtnei NHL.

Atradumi pagātnē

Latvijas hokejistu izsists un saskarsmes moments uz NHL laukumiem nav jauns - jāatzīmē, ka 17 gadus atpakaļ Kanādā savstarpēji sakāvās Kaspars Daugaviņš un Artūrs Kulda. Lai arī viņi nebija NHL līgā, šādu incidentu atkārtošanās liecina par hokejistu emocijām un konkurenci, kas ir sastopama visā sportā.

Konflikti Latvijas hokeja vidē

Taču hokejisti savā starpā ir izplūkušies ne tikai ārpus Latvijas, bet arī mājās. Latvijas izlasē ir bijuši nesaskaņas un konflikti, kas liecina par intensīvo konkurenci un vēlmi pierādīt savu spēju līmeni. Arī Rīgas "Dinamo" sastāvā ir notikuši konflikti, kas liecina par to, ka cīņa par vietu komandā un virsotnēm ir daļa no hokeja kultūras.

Noslēgumā

Balinska un Bļugera kautiņš ir simbolisks moments, kas atgādina par latviešu hokeja tradīcijām un pozitīvām emocijām, ko hokejs sniedz ne tikai spēlētājiem, bet arī līdzjutējiem. Kā redzams, latvieši spēj ne tikai brīvi izpausties uz laukuma, bet arī radīt vēsturiskas mirkļus, kas turpinās dzīvot hokeja vēsturē.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas