Beidzot zināms, vai oktobrī Latvijā būs sniegsLaika apstākļi
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 14:30
  • NRA
  • 11

Beidzot zināms, vai oktobrī Latvijā būs sniegs

Oktobris un pirmais sniegs Latvijā

Oktobris ir laiks, kad Latvijā parasti sāk parādīties pirmās ziemas pazīmes. Visbiežāk Latvijas austrumu daļā ir novērojamas slapjas sniega pārslas un dažkārt arī pirmā sniega kārtiņa. Šis rudens mēnesis daudziem iedzīvotājiem asociējas ar aukstāku laiku un ziemas tuvošanos, tāpēc jautājums par sniega iespējamo parādīšanos iepriekšējā sezonā ir aktuāls.

Meteorologa prognoze

Rīta Panorāmā meteorologs Toms Bricis dalījās ar savām prognozēm attiecībā uz sniega parādīšanos šī gada oktobrī. Viņš norādīja, ka, lai gan parasti šī laika periodā ir iespējas, ka sniegs varētu parādīties, šogad situācija var būt citāda. Dabiski, daudzi laika apstākļi, kas ietekmē sniega izveidi, ir ļoti dinamiski.

Pārdomas par laika apstākļiem

Kaut arī šogad nav garantijas, ka sniegs būs, Latvijas iedzīvotāji ar nepacietību gaida pirmās sniega pārslas, kas nereti iedvesmo apziņu par tuvojo ziemu. Meteorologa Bricis komentāri sniedz cerību, ka vietām, it īpaši austrumos, varētu sagaidīt sniegainas ainas.

Secinājums

Tātad, lai arī šogad sniegs oktobrī nav garantēts, tomēr vēl ir iespējas, ka tas varētu parādīties. Latvijas austrumu reģionā ir vislielākā cerība uz slapjajām sniega pārslām. Iedzīvotājiem jābūt gataviem, lai sagaidītu ziemu ar visām tās burvībām. Sekosim līdzi laika prognozēm un iespējamajiem sniega brīnumiem!

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas