Grīziņkalna, Brasas un Skanstes apkaimē no 1. novembra būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksmeRīgā
Foto un virsraksts: NRA
  • šodien 10:44
  • NRA
  • 3

Grīziņkalna, Brasas un Skanstes apkaimē no 1. novembra būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme

Jaunas satiksmes organizācijas izmaiņas

Grīziņkalna, Brasas un Skanstes apkaimē no 1. novembra spēkā stāsies būtiskas izmaiņas satiksmes organizācijā. Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departaments paziņojis, ka tiks aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri šīm apkaimēm. Šis lēmums ir tapis, ņemot vērā vides kvalitātes uzlabošanas un iedzīvotāju dzīves kvalitātes paaugstināšanas mērķus.

Iemesli aizliegumam

Kravas transporta tranzīta satiksmes ierobežošana ir nepieciešama, lai samazinātu trokšņu piesārņojumu un gaisa kvalitāti šajās apkaimēs. Pašvaldība skaidro, ka intensīvā kravas transporta satiksme ir radījusi nepatīkamu dzīves apstākļu pasliktināšanos, kas būtiski ietekmē gan iedzīvotāju labsajūtu, gan vispārējo reģiona vidi.

Plāni iedzīvotāju labā

Paredzēts, ka jaunie ierobežojumi veicinās arī gājēju un riteņbraucēju drošību. Pašvaldība, ieviešot šo aizliegumu, cer uz uzlabotu satiksmes plūsmu un organizāciju, kā arī pauž apņēmību attīstīt alternatīvas transporta iespējas dzīvojamo rajonu tuvumā. Iedzīvotāji ir aicināti dalīties savās domās par gaidāmajām izmaiņām un piedāvāt risinājumus, kas varētu uzlabot situāciju.

Reakcija no sabiedrības

Sabiedrībā jau tagad ir jūtama dalīta reakcija uz šo lēmumu. Daži iedzīvotāji atbalsta kravas transporta ierobežojumus, uzsverot, cik svarīgi ir uzlabot gaisa kvalitāti un mazināt satiksmes radītās neērtības, savukārt citi pauž bažas par iespējamiem loģistikas sarežģījumiem un ietekmi uz vietējiem uzņēmumiem.

Izmaiņas stāsies spēkā 1. novembrī

Atgādinām, ka aizliegums stāsies spēkā 1. novembrī, un tas attieksies uz visiem kravas transporta līdzekļiem, kas cenšas šķērsot Grīziņkalna, Brasas un Skanstes apkaimes. Pašvaldība aicina autovadītājus plānot savus maršrutus laikus, lai izvairītos no neērtībām un sekotu līdzi turpmākajām attīstībām satiksmes organizācijā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz NRA portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas