Citi bērni brīvlaikā brauks uz Ēģipti, manējais pie omes, jo mums nav naudas! Kā paskaidrot bērnam?Sievietēm
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

Citi bērni brīvlaikā brauks uz Ēģipti, manējais pie omes, jo mums nav naudas! Kā paskaidrot bērnam?

Rudens brīvlaika aktualitātes

Rudens brīvlaiks, kas šogad norisināsies no 21. līdz 27. oktobrim, ir brīdis, kas paredzēts atpūtai un ģimenes laika pavadīšanai. Skolēni beidzot var atsvaidzināt prātu pēc garās mācību sezonas un pavadīt laiku ar saviem tuvākajiem. Tomēr ne visiem bērniem šis laiks izrādīsies tikpat patīkams, kā viņi cerējuši.

Kas notiek ar bērniem bez ceļojuma plāniem?

Kamēr daudzas ģimenes plāno aizbēgt uz siltākām zemēm, piemēram, Ēģipti vai citām eksotiskām vietām, citiem vecākiem jāsaskaras ar grūtībām. Bērni, kuriem nav iespējas doties ceļojumā, var justies nomākti un pat noraizējušies. Kas notiks ar viņu brīvlaiku? Dažreiz vecāki strādā, un vecvecāki nav pieejami, kas apgrūtina iespēju atrast neko īpašu, ko darīt.

Kā paskaidrot bērnam par situāciju?

Vispirms ir svarīgi sarunāties ar bērnu atklātā un emocionālā veidā. Jāizskaidro, ka, lai gan ceļojums uz Ēģipti ir aizraujošs, ir daudz veidu, kā izbaudīt brīvlaiku arī mājās. Varbūt jūs varat pavadīt laiku kopā ar omes palīdzību, lai radītu īpašus mirkļus, kas uzskatāmi nav sliktāki par ceļojumiem.

Radošas aktivitātes mājās

Piedāvājiet bērnam dažādas radošas aktivitātes, piemēram, gleznošanu, roku darba vai sapņu dienasgrāmatu veidošanu. Iespējams, varat kopā ar bērnu organizēt mājas "ceļojumu", kur jūs izpētīsiet dažādas valstis caur ēdienu, kultūru un aktivitātēm. Daba, mājas dārzi vai pat tuvējās parks var sniegt daudz iespēju izklaidei un atpūtai.

Citi risinājumi un iespējas

Ja jūsu bērns ir vecāks, varat apspriest iespēju viņam pavadīt brīvlaiku kopā ar draugiem vai piedalīties aktivitātēs, ko piedāvā vietējās organizācijas. Kursos, sports vai mūzikas nodarbības var būt lieliskas iespējas, kā palielināt socializācijas iespējas un prasmes, pat ja nebraucot prom.

Nebeidzamas iespējas mācīties un attīstīties

Visbeidzot, atcerieties, ka ikviens brīvlaiks ir iespēja ne tikai atpūsties, bet arī mācīties un attīstīties. Ar labu komunikāciju un radošiem risinājumiem jūs varat palīdzēt savam bērnam izbaudīt šo laiku, pat ja tas nenotiek kā pasaules ceļojums. Sniedzot viņam mīlestību un sapratni, jūs parādīsiet, ka brīvlaika būtība ir piedzīvot kopā, kur vien jūs atrastos.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas