Drošības dienests aicina skolēnu brīvlaikā neceļot uz Krieviju un Baltkrieviju
Latvijā
Foto un virsraksts: LSM
  • šodien 08:50
  • LSM
  • 2

Drošības dienests aicina skolēnu brīvlaikā neceļot uz Krieviju un Baltkrieviju

Drošības dienesta aicinājums

Valsts drošības dienests (VDD) ir publicējis aicinājumu Latvijas skolēniem un viņu vecākiem par gaidāmajām skolēnu rudens brīvdienām, norādot uz nepieciešamību atturēties no ceļojumiem uz Krieviju un Baltkrieviju. VDD brīdina, ka šajās valstīs pastāv augsti izlūkošanas un vervēšanas riski, kas var apdraudēt Latvijas iedzīvotāju drošību.

Izlūkošanas un vervēšanas riski

Saskaņā ar VDD sniegto informāciju, Krievija un Baltkrievija ir valstis, kurās var tikt organizēti izlūkošanas pasākumi, un ir augsts risks, ka ceļotāji var tikt vervēti svešu valstu dienestu interesēs. VDD aicina ikvienu, kurš plāno apmeklēt šīs valstis, rūpīgi izvērtēt visus iespējamos riskus, kas var ietekmēt viņu drošību.

Ceļošana un tās sekas

Daudzi skolēni un studenti šajā laikā bieži dodas ceļojumos, neatkarīgi no mērķa. Tomēr, ņemot vērā pašreizējo ģeopolitisko situāciju un pastāvošos riskus, skaidra informācija ir nepieciešama. VDD uzsver, ka pat nevainīga interese par kultūru vai tūrisma objektiem var novest pie sarežģījumiem, un ceļotājiem jābūt uzmanīgiem attiecībā uz savām aktivitātēm un komunikāciju.

Kā rīkoties brīvdienās?

VDD aicina Latvijas iedzīvotājus savu brīvdienu plānos iekļaut drošākas un uzticamākas ceļošanas iespējas, piemēram, apmeklējot Eiropas Savienības valstis vai citas drošas valstis. Šādā veidā var ne tikai izbaudīt ceļojumu, bet arī nodrošināt savu personīgo drošību. Iedzīvotāji tiek aicināti būt apdomīgiem un izvērtēt VDD sniegto informāciju, plānojot savas rudens brīvdienas.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz LSM portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas