FOTO: “Latvenergo” uzsāk darbu pie jaudīga vēja parka izbūves LietuvāBizness
Foto un virsraksts: JAUNS.LV

FOTO: “Latvenergo” uzsāk darbu pie jaudīga vēja parka izbūves Lietuvā

Vairāk foto skaties šeit

Simbolisks sākums vēja parka būvniecībai

Ceturtdien, 17. oktobrī, Lietuvas ziemeļrietumos, Telšos, AS “Latvenergo” koncerns oficiāli uzsāka “Telšiai” vēja parka būvniecību. Pasākums tika atklāts ar kapsulas iemūrēšanu, kas simbolizē jauna un ilgtspējīga enerģijas avota radīšanu, kas pozitīvi ietekmēs reģiona enerģētisko neatkarību.

Vēja parks - solis pretī videi draudzīgai enerģijai

“Telšiai” vēja parks ir svarīgs solis ne tikai Lietuvā, bet arī visā Baltijas reģionā, pārejot uz videi draudzīgākiem enerģijas ražošanas veidiem. Ar šī projekta palīdzību Latgales reģions ir apņēmis veicināt atjaunojamo energoresursu izmantošanu un samazināt atkarību no fosilajiem energoresursiem.

Ienākumi, kas atdod Latvijas budžetam

Kas būtiski - ienākumi, kas tiks gūti no šo vēja parku ekspluatācijas, tieši nonāks Latvijas valsts budžetā. Tas rada ne tikai ekonomisku ieguvumu, bet arī veicina labvēlīgu sadarbību starp kaimiņvalstīm, veidojot stabilāku un ilgtspējīgāku enerģētikas sistēmu visā Baltijā.

Punkts uz "Latvenergo" attīstības kartes

Šis projekts ir vēl viens solis uz priekšu AS “Latvenergo” izvirzīto mērķu sasniegšanā attiecībā uz ilgtspējīgas enerģijas ražošanu un izplatīšanu. Vēja parks “Telšiai” ir viens no vairākiem svarīgiem projektiem, kas padara uzņēmumu par vadošo spēlētāju Baltijas reģionā atjaunojamās enerģijas jomā.

Šis raksts ir sagatavots, pamatojoties uz JAUNS.LV portāla informāciju.
Oriģinālo rakstu tu vari atrast šeit

Citas ziņas